Nova različica sport bo na voljo tako za kombilimuzino kot karavana. Foto: Honda
Nova različica sport bo na voljo tako za kombilimuzino kot karavana. Foto: Honda

Civic ob medgeneracijski prenovi prinaša več tehničnih kot oblikovnih sprememb, novost je različica sport, ki bo na voljo z 1,6-litrskim dizelskim ali 1,8-litrskim bencinskim motorjem.

Spremembe so doletele tako kombilimuzinsko kot karavansko različico tourer. Oblikovne novosti so minimalne. Sprednja svetila so dodelali in vanje vgradili dnevna LED-svetila, drugačna je maska, sprednji odbijač je bolj aerodinamičen, na novo so oblikovali zadnji spojler, v katerega je še vedno integrirana zavorna luč.

Skladno z izboljšavami zunanjosti so nadgradili tudi notranjost. Novi so sedeži s šivi na vzglavnikih, nova je obloga vrat, pa tudi kromirane kljuke vrat. Estetsko prenovo dopolnjuje uporaben potovalni prostor, prtljažnik s 477 litri oziroma 624 litri pri karavanu ostaja zgled tekmecem.

Modelsko leto 2015 premierno prinaša povsem nov informacijsko-zabavni sistem "connect in-car" s sedempalčnim zaslonom z androidnim operacijskim sistemom. Sistem ponuja širok nabor možnosti, od internetnega radia do brskanja po spletu, satelitske navigacije in kamere za pomoč pri vzvratni vožnji.

Standardni pripomoček v civicu je po novem opozorilo pred nevarnostjo na trk. Sistem uporablja radarsko tehnologijo, ki nadzoruje dogajanje pred vozilom. Če zazna nevarnost trka, samodejno zavira do hitrosti 30 kilometrov na uro.