Prvi serijski model 3 je pripravljen za zadnja preverjanja, predaja prvih 30 primerkov se bo zgodila 28. julija. Foto: Twitter
Prvi serijski model 3 je pripravljen za zadnja preverjanja, predaja prvih 30 primerkov se bo zgodila 28. julija. Foto: Twitter

Na Twitterju so se pojavile slike prvega primerka serijske izvedbe Teslovega težko pričakovanega modela 3. O novem avtomobilu s serijsko številko #0001 je z dvema priloženima fotografijama čivknil nihče drug kot ustanovitelj in prvi mož podjetja Tesla Motors, Elon Musk. Kot je na Twitterju pojasnil sam Musk, je avtomobil naročil član uprave podjetja (Ira Ehrenpreis) in ga Musku prepustil kot darilo za njegov 46. rojstni dan. Ehrenpeis bo tako dobil drugi izdelan primerek.

30, 100, 1.500 ...
Musk se je zahvalil in poudaril, da naslednji velik dogodek sledi 28. julija, ko bodo kupcem predali 30 primerkov modela 3 in uradno objavili njegove tehnične lastnosti. Že pred časom pa je razkril, da bodo prve serijske modele začeli uporabljati Teslovi zaposleni in pomagali odpraviti morebitne napake pred začetkom prodaje velikemu občinstvu. Trenutno ni še znano, kakšno število avtomobilov bo podjetje namenilo svojim zaposlenim. Po 30 primerkih, ki se jih bodo kupci razveselili 28. julija, bo nato avgusta svoje avtomobile prejelo 100 strank, medtem ko bodo septembra predali že 1.500 avtomobilov.

Model 3 naj bi zaradi razmeroma dostopne cene (35 tisoč dolarjev v ZDA) predstavljal nov mejnik za kalifornijsko podjetje, saj bo prinesel množično proizvodnjo, ki bo po Muskovih velikopoteznih načrtih dosegla 500 tisoč vozil v letu 2018. Zato bodo potrebovali veliko baterij, ki jih bodo proizvajali v svoji tovarni Gigafactory. Gre za največjo stavbo na svetu. Ta je še večja od Pentagona, ki si trenutno lasti ta zanimiv naslov.