Kodiaqa RS poganja dvolitrski turbodizelski motor s 176 kilovati (239 KM) moči. Foto: Škoda
Kodiaqa RS poganja dvolitrski turbodizelski motor s 176 kilovati (239 KM) moči. Foto: Škoda

Za volanom je sedela Sabine Schmitz, edina ženska, ki je osvojila dirko 24 ur Nürburgringa, in kodiaqu priskrbela rekord med sedemsedežnimi športnimi terenci v zelenem peklu.

20,8 kilometra dolgo stezo, ki vključuje 73 ovinkov, je prevozila v devetih minutah, 29 sekundah in 84 stotinkah. Rekord je bil dosežen 19. maja, sodeč po posnetku pa se je Sabine Schmitz ob tem zelo zabavala. Povedala je, da kodiaq RS ni le videti športno, temveč da se tudi športno pelje in da od sedemsedežnika ni pričakovala tako dobre vodljivosti.

Ob tem pri Škodi poudarjajo, da so za postavitev rekorda uporabili popolnoma serijski avtomobil, ki ga bodo uradno predstavili oktobra.

Uradno le dizel
Avtomobil poganja dvolitrski turbodizelski motor TDI, ki razvije 176 kilovatov (239 KM). Proizvajalec ni postregel z drugimi podatki, pri čemer predvidevamo, da stroj tako kot pri volkswagen passatu in tiguanu razvije 500 Nm navora. Dizelski bi lahko pozneje sledila še bencinska različica z dvolitrskim prisilno polnjenim motorjem s 180 kilovati (245 KM), ki poganja tudi octavio RS ter volkswagen golf GTI.

Športni kodiaq bo pred velikim občinstvom prvič nastopil na začetku oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu.