Richard Branson je dejal, da je mogoče, da bo Virgin v prihodnosti s Teslo tekmoval na področju električnih vozil in vesoljske tehnologije. Foto: Reuters
Richard Branson je dejal, da je mogoče, da bo Virgin v prihodnosti s Teslo tekmoval na področju električnih vozil in vesoljske tehnologije. Foto: Reuters

Richard Branson, ustanovitelj družbe Virgin, svojo blagovno znamko uporablja pri vlakih, letalih, vesoljskih plovilih in kmalu tudi pri križarkah. Bodo naslednji korak avtomobili?
Richard Branson je med najbolj izpostavljenimi milijarderji predvsem zato, ker je zaljubljen v hitra prevozna sredstva. Ima tudi moštvo Virgin Racing, ki je v Miamiju tekmovalo v električni različici formule 1, v formuli E. Gre za električno gnane dirkalnike, ki so sposobni od mirovanja do 100 km/h pospešiti v manj kot treh sekundah.
Formula E je najhitrejše mednarodno tekmovanje električnih vozil. Namen tekmovanja je preizkušati meje, ki jih ponuja tehnologija baterijskih vozil. Tekmovanja so razširjena po vsem svetu, od Pekinga do Monaka. Avtomobili so neslišni, kar je velika novost v primerjavi z dirkalniki formule 1, katerih čar je zvok motorja.
Branson priznal
Branson se je s svojim moštvom mudil na zadnjih dirki električnih dirkalnikov v Miamiju, kjer so ga novinarji povprašali o njegovih načrtih z električnimi avtomobili. "Pri Virginu imamo skupino ljudi, ki se ukvarja z električnimi vozili. Ne vem še, kakšna bo naša smer. Trenutno še ne vidim dovolj velikega potenciala pri množični prodaji vozil na električni pogon. V prihodnosti se lahko podamo v tekmo s Teslo Motors na področju baterijskih vozil tako kot na področju vesoljske tehnologije."
Ameriški mediji pišejo, da Branson ne želi zamuditi priložnosti, da bi mu konkurenca pobegnila na področju električnih vozil. Svoje ambicije na tem področju že dlje časa izkazuje Google, ki razvija samovozeči avtomobil, pred kratkim pa se je pridružil še en računalniški velikan - Apple, ki je napovedal, da bo do leta 2020 predstavil svoj prvi električni avtomobil.
Kljub vse večji konkurenci trenutno tempo na področju visokozmogljivih električnih vozil narekuje Tesla Motors, ki postavlja nove standarde in predstavlja inovacije s tega področja. Tega ni zanikal niti Branson: "Teslovi avtomobili so na cesti videti bolj seksi kot kateri koli drugi avtomobili danes."