Aston Martin V12 vantage S roadster bo redek, a toliko vpadljivejši pojav na cestah. Foto: Aston Martin
Aston Martin V12 vantage S roadster bo redek, a toliko vpadljivejši pojav na cestah. Foto: Aston Martin

Petičnim ljubiteljem prestižnih avtomobilskih igračk bo Aston Martin ponudil vpadljivega dvosedežnika, ki ga poganja 6,0-litrski dvanajstvaljnik V12 z največjo močjo 421 kilovatov (573 KM) in največjim navorom 620 Nm. Zmogljiv pogonski agregat bo 4.385 milimetrov dolgemu in 1.745 kilogramov težkemu roadsterju zagotavljal pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,1 sekunde in doseganje hitrosti do 323 kilometrov na uro.

Pri izdelovalcu zagotavljajo, da so v novinca vgradili številne sklope, preizkušene na dirkališčih, in da bo prestižni športnik zmogel tako normalno kot tudi bolj dinamično vožnjo. Prvo se nanaša predvsem na ustrezno raven udobja, drugo pa na čim varnejše in zanesljivejše izkoriščanje zmogljivosti motorja.

Seznam serijske opreme je prilagojen najzahtevnejšim kupcem, kar nekaj pa bo na voljo tudi dodatkov, namenjenih prilagajanju in individualizaciji v skladu z željami posameznega kupca. Čeprav govorijo o serijskem roadsterju, pa je glede na siceršnje cene - za novinca cena še ni znana – izdelkov Aston Martina povsem jasno, da bodo bolj redek pojav na cestah in s tem že tako ali tako izstopajoči posebneži, pa čeprav brez dodatne individualizacije.