Grafična podoba zunanjosti spominja na legendarno različico Volkswagnovega scirocca GTS iz leta 1982. Foto: Volkswagen
Grafična podoba zunanjosti spominja na legendarno različico Volkswagnovega scirocca GTS iz leta 1982. Foto: Volkswagen

Pri Volkswagnu so, potem ko so na avtomobilskem salonu v Šanghaju pokazali prenovljeno športno različico scirocca GTS, oznanili cene. V Nemčiji bo stal vsaj 31.000 evrov.
Volkswagen scirocco GTS poganja dvolitrski prisilno polnjeni štirivaljni bencinski motor TSI s 162 kilovati moči, kar pomeni sedem kilovatov moči več kot pred prenovo in enako kot aktualni golf GTI.
Na izbiro sta ročni šeststopenjski menjalnik in samodejni, dvosklopčni DSG-menjalnik. Ne glede na izbiro menjalnika scirocco GTS z mirovanja do 100 km/h pospeši v 6,5 sekunde. Najvišja hitrost je 246 km/h z ročnim in 244 km/h s samodejnim menjalnikom. Tudi povprečna poraba goriva je po tovarniških podatkih nižja z ročnim menjalnikom, 6,1 litra na 100 kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida so 142 gramov na kilometer, s samodejnim menjalnikom je poraba višja za 0,3 litra, izpusti ogljikovega dioksida so 148 gramov na kilometer.
Spomin na osemdeseta leta
Na seznamu standardne opreme so rdeče zavorne čeljusti, nova 18-palčna lahka platišča (za doplačilo so na voljo tudi palec večja platišča), R-line aerodinamični paket prinaša "napihnjene" odbijače, strešni spojler in difuzor, pragove, dve kromirani izpušni cevi. Spomin na osemdeseta leta, ko je na cesti zapeljeval originalni scirocco, so mu dodali s prepoznavno grafiko s črnima črtama po sredini motornega pokrova in prtljažnih vrat, črnimi vzvratnimi ogledali, v črno je pobarvana tudi odprtina za zajem zraka.
V zelo športno opremljenem potovalnem prostoru so mesto dobili športni sedeži, usnjen volan z rdečimi šivi, emblemom GTS in ravnim spodnjim delom, vrh ročice menjalnika je oblikovan po vzoru žogice za golf. Armaturna plošča je oplemenitena z novim informacijsko-zabavnim sistemom composition colour. Kupec si bo lahko omislil panoramsko streho, biksenonske žaromete in v črno usnje oblečene sedeže.