BMW X4 bo že prihodnje leto zapolnil dozdajšnjo vrzel v ponudbi med X3 in X5. Foto: BMW
BMW X4 bo že prihodnje leto zapolnil dozdajšnjo vrzel v ponudbi med X3 in X5. Foto: BMW

BMW namerava serijsko različico vozila X4, s katerim bodo zapolnili vrzel v dozdajšnji ponudbi X-ov, na trg poslati v letu 2014.

Prototip X4 je dolg 4.648 milimetrov, širok 1.915 in visok 1.622 milimetrov, zunanja podoba pa sledi zamisli o tako imenovanih SAC-vozilih, športno aktivnih kupejev, ki jo pri BMW-ju že od maja 2008 gojijo z večjim bratom X6. Bavarski izdelovalec se samozavestno hvali z dozdajšnjimi rezultati prodaje nenavadnega in cenovno precej visoko postavljenega velikana, novi X4 pa naj bi prodajni uspeh še povečal, saj bo cenovno vsaj malce bolj dosegljiv širšemu krogu kupcev.

Ob predstavitvi concepta X4 so se pri BMW-ju posvetili predvsem besedam o zunanjosti in oblikovnih podrobnostih, ki bodo zaznamovale tudi nove generacije manjšega in večjih sorodnikov iz družine X. Na tehnične podrobnosti bo treba še počakati, vključno s tistimi o ponudbi pogonskih agregatov. Seveda je pa že znano, da bo tudi BMW X4 po kraju izdelave Američan. Izdelovali ga bodo v Spartnaburgu, kjer je strokovni center za modele BMW X.