Oddajo vodi seksapilna Cherry Healey. Foto: Facebook
Oddajo vodi seksapilna Cherry Healey. Foto: Facebook
BBC je moral plačati 150.000 funtov, ko sta se komika Russell Brand in Jonathan Ross na Radio 2 poslužila precej žaljive dikcije. Foto: Reuters

Enourni film, v katerem slišimo tudi kletvice ter razprave o oralnem seksu in seksualnih pripomočkih, naj bi BBC3 prikazal v četrtek. A ugledna TV-družba se je znašla pod pritiski, naj Cherry Healey: Like A Virgin (Cherry Healey: Kot devica) ne predvajajo, poroča Daily Mail.
"Oddaja je obupna, skoraj nekakšna oddaja nakaz," je povedala Vivienne Pattison iz nadzorne skupine Mediawatch. "Poleg tega pa je tudi neodgovorno, neprimerno, srhljivo in celo izkoriščevalsko do nekaterih v tem filmu. Za oddajo, ki jasno nagovarja najstniško občinstvo, je skrajno neodgovorno, da ne vključuje nobenega govora o varnem seksu."

Nekdanja ministrica Ann Widdecombe se je pridružila Pattisonovi pri obsodbi oddaje: "BBC ne bi smel predvajati tega. Zdi se mi, da skušajo le postaviti nove meje, in da to 'spustijo' v eter ob 21.00, ko je pokonci še veliko mladih, je grozljivo."

(Pre)žgečkljive podrobnosti
Pattisonova trdi, da je oddaja "poltena in spolno izkoriščevalska". "Neverjetno je, da sledijo najstnici, ki se pripravlja na izgubo devištva, pri tem pa posnamejo celo depilacijo bikinipredela, češ da gre za ključni del priprav, kondomov pa pri tem nikdar ne omenijo," pravi Pattisonova. "Oddaja obljublja 'bistvene resnice med zgodbicami o seksu in razuzdanosti, da bi videli, ali je izguba nedolžnosti več kot le prvi seks'. A kar vidimo, je neprepričljiva mešanica žgečkljivih podrobnosti in voajerskih izpovedi."

Sporna oddaja se začenja s posnetkom 31-letne voditeljice Cherry Healey, ki bere vpis iz svojega dnevnika, zapisanega pri 16 letih. "Eda bom noro pof****," prebere. Nato nam predstavi mladeniča po imenu Dan, ki igra v džezovski skupini, in Healeyjevi pokaže kondom ter se z njo šali o spolnih položajih. Nato ona vodi razpravo s skupino fantov, izmed katerih eden trdi, da ga je ženska pred McDonaldsom oralno zadovoljila.

Beth Taylor, 17-letno devico, pred odhodom na počitnice snemajo med depilacijo bikinipredela. "Pripravljena je za Lanzarote, kjer bo izgubila devištvo, pa nima niti kondoma," razlaga Pattisonova. Widdecombova je za Sunday Express povedala, da je težko pričakovati od staršev in učiteljev, da bi imeli kakršno koli možnost prepričati mlade, naj se obnašajo odgovorno, če še BBC promovira take stvari. "To ne bo pomagalo pri prizadevanjih za zmanjšanje najstniških nosečnosti, ki so v Veliki Britaniji med najvišjimi v Evropi."