Donald Sutherland trdi, da trditve Petra Barta niso resnične. Foto: EPA
Donald Sutherland trdi, da trditve Petra Barta niso resnične. Foto: EPA

Poročali smo, da v svoji novi knjigi Infamous Players: A Tale of Movies, the Mob, (and Sex), ki bo na police prišla maja, nekdanji urednik revije Variety Peter Bart piše, da sta med snemanjem slovitega ljubezenskega prizora zares seksala.

"Ni res. Nič od tega ni res. Niti to, da sva res seksala, niti to, da je bil on priča temu prizoru," pa je v svojem sporočilu zdaj zatrdil Sutherland. Dodal je, da so bili takrat v zaklenjeni sobi med snemanjem prizora samo on, Christiejeva, režiser Nicolas Roeg in snemalec Anthony Richmond.

Zdaj 69-letna Christijeva, ki se je marsikdo najbolj spomni iz filma Doktor Živago, je o snemanju tega prizora dejala, da je bil zelo težak. "V tistih časih igralci tako vročih prizorov niso snemali. Popolnoma sem otopela, Roeg pa je kričal navodila. Donalda sem takrat komaj poznala in kot vražje dober igralec je sam prevzel odgovornost za ta prizor ter me vodil skozenj. Snemanje filmskega prizora seksa pred kamero je tako zelo težko delo, da ni časa, da bi libido prevzel vodstvo," je dejala.