Elvisa so ženske oboževale in ves čas oblegale. Foto: EPA
Elvisa so ženske oboževale in ves čas oblegale. Foto: EPA

Novinar tabloida TMZ je Lindo vprašal, kako bi slavnega glasbenika ocenila med rjuhami. "Recimo temu tako ... ni bil kralj zgolj rokenrola," se je pomenljivo namuznila Elvisova nekdanja ljubezen, ki se je v njegovem objemu grela skoraj štiri leta.

Njen hvalospev njegovim "kraljevskim" posteljnim sposobnostim pa je prilil novo olje na ogenj spora nasprotujočih si mnenj o spolnem življenju "Kralja" - nekateri ga opisujejo kot velikega plejboja, voajerja in ljubitelja filmov za odrasle, drugi pa trdijo, da spolnosti sploh ni maral, da je živel v večnem strahu pred spolno prenosljivimi boleznimi, da je imel raje moške. "Zaplesal je svoj ples pred seksom, ker ga je bilo sram spolnega odnosa. Njegov ples je bil pravzaprav paritveni klic," je na primer zatrdila njegova nekdanja ljubica Sheila Ryan.

"Kralj" bi sicer jutri praznoval 77. rojstni dan, 8. januar pa so v ZDA razglasili za dan Elvisa Presleyja, na oder je zadnjič stopil leta 1976 v Las Vegasu, leto pozneje pa je umrl za posedicami srčnega napada, ki ga je spodbudilo dolgoletno uživanje pomirjeval in amfetaminov.