Michael Fassbender v Sramoti igra čustveno otopelega japija, ki je zasvojen s seksom. Foto: Reuters
Michael Fassbender v Sramoti igra čustveno otopelega japija, ki je zasvojen s seksom. Foto: Reuters
Vloga mu je prinesla nagrado za glavno moško vlogo na filmskem festivalu v Benetkah. Foto: EPA

In za to se lahko 34-letni irsko-nemški igralec poleg svoje prepričljive igre v filmu Sramota zahvali tudi svojemu ... orodju. Ta je, kot poroča Huffington Post, trenutno vroča tema pogovorov v Hollywoodu.

Fassbender se je za potrebe vloge v drzni drami britanskega režiserja Steva McQueena popolnoma razgalil - tako čustveno kot tudi fizično. Film si je prav zaradi Fassbenderjeve frontalne golote in nazornih prizorov seksa prislužil cenzorsko oznako NC-17 in posledično ogromno reklame prek medijev, ki so prav toliko kot o Fassbenderjevi igri razglabljali o njegovem penisu.

Clooney se je prejšnjo nedeljo med prejemom zlatega globusa za glavno moško vlogo v Potomcih (premagal je med drugim tudi Fassbenderja) stanovskemu kolegu tako zahvalil, ker je prevzel odgovornost za frontalno goloto, ki je včasih ležala na njem. In dodal skorajda nejeverno: "Resno, Michael, lahko bi igral golf z rokami za hrbtom."

Impresioniran tudi Clooney
Clooneyju se je precej impresiven Fassbenderjev spolni organ očitno vrezal v možgane, saj se je nanj spomnil tudi med Newsweekovo okroglo mizo, ko je igralskega kolega označil za "strokovnjaka" za filmsko erekcijo, nato pa ga napeljal na to, da se je razgovoril o težkem prizoru uriniranja v Sramoti.

Fassbender se je tudi sam pošalil o svojem prominentnem organu, ko je prejšnji teden gostoval v pogovorni oddaji The Late Show, kjer je sam sebe označil za "večino časa ohlapnega", nato pa se je razgovoril o zadregah pri snemanju golih prizorov.
Na MTV-ju imajo celo ponavljajoči se prispevek, v katerem mora Fassbender prepoznati zvezdniške penise.
Proti cenzuri
Vse skupaj igralec, ki je letos resnično opozoril nase (videli smo ga še v filmih Nevarna metoda, X-Men: First Class in v Jane Eyre), sprejema z nasmehom. Za Huffington Post pa je povedal, da se mu golota res ne zdi nič posebnega in prav gotovo ne nekaj, za kar bi moral film prejeti cenzorsko oznako NC-17 (mlajšim od 17 ogled prepovedan, op. a.).
"Polovica nas ima penis in druga polovica je najverjetneje že videla penis, zakaj bi torej moralo biti bolj normalno, da v filmu nekomu odsekajo glavo in postrelijo cel kup ljudi? Mar to pomeni, da je to za nas kot človeška bitja sprejemljiveje ali bližje?" se sprašuje Fassbender.