Erotične vsebine zdaj tudi visoko nad oblaki. Foto: EPA
Erotične vsebine zdaj tudi visoko nad oblaki. Foto: EPA

Francoski film Ženski orgazem je bil predtem že prikazan na eni izmed avstralskih televizij, kar tamkajšnjih prebivalcev ni presenetilo. Veliko pa je bilo presenečenih med potniki letalske družbe Qantas, saj niso pričakovali česa tako žgečkljivega. V film so namreč med drugim vključeni tudi prizori iz znanih pornofilmov.

Potniki se tako lahko na letalih izobrazijo o ženskem orgazmu, ni pa nujno, saj lahko izbirajo še med drugimi filmi, koncerti in televizijskimi serijami. Tiskovni predstavnik Qantasa Luke Enright je povedal, da si je film mogoče ogledati le na mednarodnih poletih, na program pa so ga uvrstili, da bi gledalcem pomagali "razumeti zapletenost ženskega orgazma". Dodal je še, da je film med najbolj priljubljenimi televizijskimi programi, ki jih imajo v ponudbi.

Zaradi nekaterih prizorov ima film oznako, da ni primeren za mladoletnike. Tako lahko letalsko osebje na željo staršev ali skrbnikov film blokira na sedežih, kjer sedijo njihovi otroci, poroča Daily Telegraph. Strokovnjaki so sicer podprli idejo, da bi se otroci in mladi izobraževali o seksu tudi na letalu, saj jih večina v šolah izve le nekaj malega o tem področju. Vendar pa menijo, da dokumentarec Ženski orgazem ni primeren za otroke, saj ni narejen kot orodje za učenje o seksu.