Ne glej zdaj (Don't Look Now) je ob premieri dvignil kar precej prahu zaradi ljubezenskega prizora, ki je bil za tiste čase preprosto preveč nazoren. Foto:
Ne glej zdaj (Don't Look Now) je ob premieri dvignil kar precej prahu zaradi ljubezenskega prizora, ki je bil za tiste čase preprosto preveč nazoren. Foto:

V svoji novi knjigi nekdanji urednik revije Variety Peter Bart jasno piše, da sta. Bart, čigar knjiga "Infamous Players: A Tale of Movies, the Mob, (and Sex)" (Zloglasni igralci: Zgodba o filmih, mafiji (in seksu)) bo na prodajne police prišla maja, se spominja svojega obiska v Benetkah, kjer je bil triler posnet.

Bart je bil takrat še mlad administrativni delavec za Paramount Pictures in ko je prišel na snemanje, mu je Roeg dejal, da je "izbral dober dan, da se oglasi".

Warren Beatty besen
Pisec se v knjigi spominja, da ko je opazoval ta prizor, so mu misli za trenutek odtavale stran, dokler se ni nenadoma osredotočil spet na igralca, ki sta bila v tistem že popolnoma gola. "Jasno mi je bilo, da ne gre več le za golo igro: imela sta spolni odnos pred kamero," je zapisal Bart, ki je pri tem uporabil še bolj eksplicitni izraz.
Bart je Roega nato vprašal: "Mar ne pričakujeta, da boš rekel 'rez'?" Roeg je odgovoril: "Hočem biti gotov, da imam vse pokrito." Bart piše, da kar je videl, je bilo "več kot pokrito".
V drugi anekdoti, opisani v knjigi, pa se Bart spominja besnega Warrena Beattyja, ki je bil takrat v resni zvezi s Christiejevo in ki je zahteval, da se prizor ponovno zmontira, češ da je preveč nazoren.
Prizor, o katerem je govor, so sicer pred leti v britanskem Independentu uvrstili na drugo mesto najboljših prizorov seksa na velikem platnu (za Glinenimi golobi Davida Dobkina in pred Predstavo, prav tako režiserja Nicolasa Roega).