Prostitutke so pogoste gostje službenih zabav, trdita nemški prodajalki ljubezni. Foto: Thinkstock
Prostitutke so pogoste gostje službenih zabav, trdita nemški prodajalki ljubezni. Foto: Thinkstock

Pred dnevi smo poročali o škandalu v Nemčiji, ki ga je sprožila novica o razuzdani službeni zabavi zavarovalnice Hamburg-Mannheimer International (HMI). Julija 2007 so za svojih najboljših 100 zavarovalniških agentov pripravili izlet v Budimpešto, kjer so jim rezervirali znamenito kopališče Gellert.

A pozabite na glasbo, hrano in pijačo, pravo vzdušje je namreč pričaralo približno 20 najetih deklet, ki so zaposlene "bogato nagradile" za njihovo trdo delo v podjetju - bile so namreč prostitutke, zavarovalničarji pa so z njimi počeli še vse kaj drugega kot samo plesali in se pogovarjali.

Zgodba je zgrozila nemško javnost, zdaj pa sta za nov val ogorčenja poskrbeli dve nemški prostitutki, ki sta za Der Spiegel povedali, da je to, da podjetja na svoje zabave vabijo tudi prostitutke, nekaj povsem običajnega. "Večja podjetja imajo za ta namen celo poseben proračun, ki ni viden v uradnih bilancah," sta zatrdili.

Zgodba pa naj bi bila na vseh teh zabavah podobna, pravita - gospodje so sprva zelo zadržani in sramežljivi, veliko govorijo o svojih resnih zvezah in kažejo poročne prstane, nato pa spijejo nekaj kozarčkov, se sprostijo in maske padejo. Pa ne samo maske ...