Erotične pripomočke obožujejo tudi nekatere zvezdnice, kot so Eva Longoria, Teri Hatcher in Gwyneth Paltrow. Foto: YouTube
Erotične pripomočke obožujejo tudi nekatere zvezdnice, kot so Eva Longoria, Teri Hatcher in Gwyneth Paltrow. Foto: YouTube

Na to kažejo tudi zaslužki podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo erotičnih igračk. Samo v Veliki Britaniji zaslužijo približno 300 milijonov evrov, poroča Daily Mail. Med najbolj prodajanimi erotičnimi pripomočki so vibratorji, ki jih pogosto kupujejo tudi pari in ne le ženske.

Neal Slateford, solastnik britanskega podjetja za proizvodnjo erotičnih igračk, meni, da je k povečani uporabi vibratorjev in drugih pripomočkov pripomogla tudi serija Seks v mestu, v kateri so se ženske o spolnosti odkrito pogovarjale in preizkušale raznovrstne stvari.

Priznal je tudi, da se je prodaja povečala po vsakem intervjuju, v katerem je neka zvezdnica priznala, da uporablja erotične pripomočke.

"Najboljši seks, ki sem ga imela, je vseboval tudi vsaj eno erotično igračko. Od takrat takšne pripomočke darujem svojim prijateljicam," je povedala igralka Eva Longoria. Ljubiteljica erotičnih igračk je tudi oskarjevka Halle Berry, ki pravi, da redno obiskuje trgovine, v katerih si kupi kaj za lasten užitek.