Oba koncerta v Stožicah sta že kar nekaj časa razprodana. Foto: Reuters
Oba koncerta v Stožicah sta že kar nekaj časa razprodana. Foto: Reuters

"Obožujeva filmsko glasbo," je v intervjuju pred predstavitvijo že četrte studijske plošče v Londonu pojasnil Hauser. "Ta album predstavlja najine najljubše filmske skladbe, ki so jih ustvarili najini najljubši ustvarjalci. Nikoli pa si nisva niti predstavljala, da jih bova lahko za čelo priredila z Londonskim simfoničnim orkestrom, ki velja za enega izmed najboljših na svetu."

Video za skladbo iz filma Gladiator so snemali več dni. "Dva dni smo snemali v lepi naravi v Črni gori - v Durmitorju in blizu Podgorice. Tretji dan pa smo snemali v puljski areni in za to priložnost najeli tudi gladiatorje," je še dodal Hauser.

To je sicer njuna prva plošča, na kateri sodelujeta s simfoničnim orkestrom in za čisto vsako skladbo želita v prihodnjih mesecih posneti tudi videospot. Do zdaj sta poleg najnovejšega v videoizvedbi predstavila še Moon River iz filma Zajtrka pri Tiffanyju ter skladbo iz serije Igra prestolov.

Londonski simfonični orkester je na albumu vodil dirigent in aranžer Robin Smith, pod produkcijo pa se je poleg Luke in Stjepana podpisal še Nick Patrick.

Ploščo bosta predstavila tudi v Sloveniji - in sicer na dveh razprodanih koncertih, ki bosta 7. in 8. aprila 2017 v ljubljanskih Stožicah, kjer se jima bo na odru pridružil tudi Simfonični orkester RTV Slovenija.