Izjemno nadarjena Adele ima velikansko 'vojsko' oboževalcev, ki se bodo podali v boj za vstopnice za Wembley. Foto: Reuters
Izjemno nadarjena Adele ima velikansko 'vojsko' oboževalcev, ki se bodo podali v boj za vstopnice za Wembley. Foto: Reuters

Adele, tudi sama Londončanka (svojemu mestu, natančneje predelu West Norwood, je posvetila prvo uspešnico Hometown Glory), je koncerta, s katerimi bo sklenila svetovno turnejo, napovedala z videom, ki ga je objavila na Instagramu, v katerem prepeva navijaško himno Three Lions ter glasbeno temo BBC-jeve nogometne oddaje The Match of the Day.

Organizatorji pričakujejo, da bosta koncerta, napovedana kot The Finale, pritegnila več kot 150.000 oboževalcev Adeline glasbe. Vstopnice bodo za člane njenega kluba oboževalcev na voljo že 30. novembra, prodaja pa bo uradno stekla 2. decembra.

Na programu stadiona Wembley po 29. juniju in 1. juliju ni napovedanih večjih dogodkov. To po poročanju britanskega BBC morda pomeni, da bo glasbenica dodala še kakšen nastop, če bo povpraševanje po vstopnicah preseglo pričakovanja.

Svetovno turnejo je Adele začela februarja s koncertom v Belfastu in trenutno vključuje skupno več kot 100 koncertnih datumov po Evropi in Severni Ameriki. Glasbenica za prihodnje leto načrtuje tudi obisk Avstralije.

28-letna Adele, znana po številnih uspešnicah, med katerimi so tudi Someone Like You, Skyfall in Hello, se je na turnejo podala po štirih letih odsotnosti s koncertnih odrov, ki si jih je privoščila po rojstvu sina Angela.

Pred letom je izdala svoj tretji studijski album z naslovom 25 in obveljala za najbolje prodajano glasbeno izvajalko leta 2015. Z aktualnim albumom je že v prvem tednu od izida podrla prodajne rekorde tako v Veliki Britaniji kot v ZDA.

For further details please go to live.adele.com

A video posted by @adele on Nov 23, 2016 at 2:03am PST