Foto: AP
Foto: AP

Skupina, znana po uspešnicah, kot so Dream On, Walk This Way in I Don't Want To Miss A Thing, je novico, da se poslavljajo, sporočila v videu, v katerem kar mrgoli zvezdniških kolegov, vključno z Ringom Starrom, Dolly Parton in Eminemom.

"Pripravite se, dobili boste najboljši šov naših življenj," so sporočili.

Turneja bo imela 40 postaj po Severni Ameriki z začetkom v Philadelphii 2. septembra, sklenila pa se bo 26. januarja 2024 v Montrealu s silvestrskim koncertom v njihovem domačem Bostonu. Ni pa za zdaj znanih še nobenih evropskih datumov turneje.

"Peace out"

Steven Tyler. Foto: AP
Steven Tyler. Foto: AP

"Mislim, da je čas," je za AP povedal 72-letni kitarist Joe Perry. "To je priložnost, da proslavimo 50-letnico delovanja. Nikdar ne veš, kako dolgo bomo še dovolj pri zdravju za to. Nekaj časa je že od dejanske turneje. Imeli smo sicer rezidenco v Las Vegasu, kar je bilo super. Bilo je zabavno, ampak v bistvu komaj čakamo, da krenemo nazaj na pot."

Lani je skupina odpovedala del lasvegaških nastopov, potem ko je šel njihov frontman Steven Tyler na zdravljenje zaradi odvisnosti.

"Še zadnjič odpiramo Pandorino skrinjico in našim oboževalcem predstavljamo turnejo Peace Out. Ne zamudite šova, saj bomo prinesli s podstrehe vse igrače. Pripravite se," je povedal 75-letni Tyler, ki ima sicer v zadnjem času tudi težave s starimi obtožbami spolnega nasilja nad mladoletnico, ko je bilo njemu 25 let, njej pa 16.