Plošča je neke vrste parodija na slovensko glasbeno sceno in Čukurjevo glasbeno pot, ki prav letos traja okroglih 10 let. Foto: RTV SLO
Plošča je neke vrste parodija na slovensko glasbeno sceno in Čukurjevo glasbeno pot, ki prav letos traja okroglih 10 let. Foto: RTV SLO

Novi album GangstaDillaPlayaGorilla je po besedah 6pack Čukurja tehnično bolj dovršen kot njegova prejšnja albuma Ne se čudit in Keramičarske lirike: "V tem času sem se razvil tako tehnično kot duševno, zato je novi album boljši."

Po mnenju mnogih eden najboljših slovenskih "polagalcev rim" je v nasprotju z mnogimi glasbeniki, ki svoje nove albume najprej predstavijo v prestolnici, album z zanimivim naslovom najprej predstavil na Štajerskem: "Najprej sem album predstavil na Štajerskem, ker sem Štajerec, hotel sem biti 'fer' do svojih prijateljev in družine, ki so mi dali dodaten zagon." Na predstavitvi je bilo po besedah Boštjana odlično, saj je bil odziv publike na deset novih skladb zelo dober. Svoj novi album bo 14. maja predstavil tudi v Ljubljani.

Na odru sta se raperju pridružila tudi Tulio Furlanič, s katerim sta zapela skladbo Še sem tvoj, in Matjaž Jelen, s katerim sta zapela pesem Na glas. Na novem albumu, kot rečeno, gostuje Tulio, publika pa je dobro sprejela tudi pesem En lep dan, ki jo odlikuje besedilo z vsakdanjo, a v samem bistvu zelo globoko tematiko. Pri omenjeni pesmi velja omeniti, da je Boštjanove rime s saksofonom pospremil Jure Pukl, eden najboljših slovenskih saksofonistov.

6pack Čukurja smo vprašali tudi, ali spremlja Evrovizijo: "Pogledam, če imam čas, vendar nisem neki oboževalec." Kaj pa meni o skaldbi naših predstavnikov Love Symphony: "Poznam pesem, a mi ni ravno všeč, ker sem bolj 'fen' glasbe, kjer je več besedila in vokala."

D. S.