Brandon Flowers je svoje načrte za samostojno glasbeno pot razkril kar na spletni strani Killersov. Flamingo naj bi izšel letos jeseni, pevec pa namerava album predstaviti tudi v živo. Foto:
Brandon Flowers je svoje načrte za samostojno glasbeno pot razkril kar na spletni strani Killersov. Flamingo naj bi izšel letos jeseni, pevec pa namerava album predstaviti tudi v živo. Foto:

Flowers je v pogovoru za glasbeno revijo NME pojasnil, s katerimi producenti je sodeloval, in razkril tudi naslova dveh pesmi, ki se bosta znašli na albumu Flamingo. Dokončani sta že Hard Enough in Welcome To Fabulous Las Vegas, pri zadnji bo gostovala pevka Jenny Lewis iz zasedbe Rilo Kiley. Producenti, s katerimi je Flowers sodeloval, so Stuart Price (Madonna, album Killersov Day & Age), Daniel Lanoid (Bob Dylan, U2) in Brendan O'Brien (Neil Young, Bruce Springsteen).

Plošče ni želel snemati sam
Za spletni portal Bang pa je Brandon utišal govorice o razpadu Killersov - skupina je lani pred večdesettisočglavo množico nastopila tudi v Sloveniji, natančneje na hipodromu v Stožicah - in povedal, da plošče ni želel snemati sam, a se je za to potezo odločil, ker so si preostali člani skupine - bobnar Ronnie Vanucci, kitarist Dave Keuning in basist Mark Stoermer - želeli malo odmora.

"Iskreno povedano, raje bi videl, da bi bila to nova plošča Killersov. Nekaterim pesmim je bilo usojeno, da postanejo pesmi Killersov, a tako pač je," pravi Flowers. "Trenutno me pesmi kar prežemajo, zgodilo se je zelo na hitro in zelo pred kratkim. To, v kombinaciji z željo drugih fantov po dolgem odmoru, je tisto, kar me je prepričalo v snemanje tega albuma."

Brandon pa, čeprav je to ploščo želel posneti s Killersi (to bi bil njihov četrti album), vztraja, da plošča ni podobna zvoku Killersov. Za NME je povedal: "Zavestno sem si želel ustvariti nekaj, kar ne spominja preveč na Killerse. Smo skupina iz štirih delov, zato se mi je zdelo precej nemogoče, da bi sam zvenel kot Killersi. Na albumu so vsekakor stvari, ki jih še nisem preizkusil - gospel, na primer. Res mislim, da bo ta album nekaj posebnega."