V Splitu bo v dvorani Spaladium Arena julija mogoče slišati uspešnice, kot so Paradise City, Welcome to The Jungle, November Rain ali Don't Cry. Foto: EPA
V Splitu bo v dvorani Spaladium Arena julija mogoče slišati uspešnice, kot so Paradise City, Welcome to The Jungle, November Rain ali Don't Cry. Foto: EPA

Prvič so se pri naših južnih sosedih ustavili v zagrebški Areni septembra 2010, ko je bil koncert razprodan. Težko pričakovani dogodek je takrat obiskal tudi MMC.

Skupina GN'R je imela izjemen uspeh konec 80. in v začetku 90. let preteklega stoletja, ko je ponudila mešanico hard rocka, heavy in glam metala ter bluesa. Člani so tudi potrdili, da pripravljajo novi album, ki bo sledil zadnjemu Chinese Democracy iz leta 2008.

Združitve izvirne zasedbe ne bo
Pred kratkim so njihove zveste oboževalce razveselile govorice, da naj bi se za enkratno priložnost spet združila (te dni med sabo pretežno sprta) originalna zasedba Guns N'Roses. Pevcu Axlu Rosu naj bi družbo na odru po 15 letih znova delali Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan in Steven Adler.

Znova naj bi se združili zaradi napovedi, da bodo eno izmed najbolj priljubljenih rokovskih skupin vseh časov aprila sprejeli v Dvorano slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu v ZDA. A so te preveč optimistične napovedi fantje zdaj že zanikali ...

Poleg razprodanih albumov in spektakularnih stadionskih koncertov so bili člani zasedbe znani tudi po škandalih in pretepih, med katerimi izstopa besedni spopad med Axlom in pokojnim vodjem Nirvane, Kurtom Cobainom.

Dva dni pred splitskim koncertom bodo Guns N'roses nastopili tudi na enem največjih evropskih poletnih glasbenih festivalov, na Exitu v Novem Sadu.