Med največjimi so tudi The Cure. Foto: EPA
Med največjimi so tudi The Cure. Foto: EPA

Na štirih ploščah bo predstavljena najboljša britanska glasba, ki je nastala med letoma 1985 in 2000. Box set bo oblikovan v stilu angleške telefonske govorilnice. Kot prilogo albumu pripravljajo tudi obsežno knjižico, v kateri bodo objavljene fotografije ter intervjuji s producentoma Stephenom Streetom in Alanom Moulderjem ter didžejem Rodneyem Bingenheimerjem.

Poglejmo še vidnejše izvajalce, ki so se s svojimi uspešnicami uspeli uvrstiti na to retrospektivno izdajo. Na prvem disku najdemo skladbe skupin The Smiths, Cocteau Twins, The Cure, Stone Roses, Happy Mondays, Jesus And The Mary Chain. Z drugega bo odmevala glasba izvajalcev, kot so Ride, My Bloody Valentine, Manic Street Preachers, Bleach in Lush, s tretjega diska pa je treba vsekakor omeniti Suede, New Order, Oasis, Pulp, Blur in Saint Etienne. Tudi na seznamu izvajalcev s četrte plošče najdemo vrsto popularnih skupin; to so Ash, Ocean Colour Scene, Mansun, Placebo, The Verve, Catatonia in Super Furry Animals.

Zbirka The Brit Box - U.K. Indie, Shoegaze, and Brit Pop Gems of the Last Millennium, ki bo izšla 2. oktobra, bo v prvi vrsti namenjena ameriškemu tržišču.