Gorillaz so med drugim nastopili tudi na Glastonburyju, ko so v zadnjem hipu vskočili namesto napovedanih 'headlinerjev' U2. Foto: Reuters
Gorillaz so med drugim nastopili tudi na Glastonburyju, ko so v zadnjem hipu vskočili namesto napovedanih 'headlinerjev' U2. Foto: Reuters
Blur na vrhuncu slave, ko so bili največji britpop zvezdniki ob večnih rivalih Oasis. Foto: Reuters

44-letni Albarn je v intervjuju za Guardian omenil svojega kolega Jamieja Hewletta, striparja in soavtorja projekta Gorillaz: "Pri zadnjem albumu so bila med nama precejšnja razhajanja, kar je škoda. Tako da, dokler ne pride čas, da se ta vozel odveže ..."
Gorillaz so sicer nedavno izdali, kot kaže, svoj zadnji singel, DoYaThing.

Albarn in Hewlett sta se sprla med svetovno turnejo 2010, ko se je Hewlettu zazdelo, da njegov vizualni prispevek ni več tako ključnega pomena za nastope skupine Gorillaz. "Šlo je za eno tistih reči," razlaga Albarn. "Glasba in videi niso več delovali tako dobro skupaj, a se mi je zdelo, da smo posneli res dober album, in sem bil nad njim navdušen. Zato smo pač šli na turnejo in ga preigravali."

Od nastanka skupine leta 1997 do danes je skupina Gorillaz izdala štiri albume, Albarnu pa prinesla uspeh še na ameriškem trgu. Zadnji album skupine, Plastic Beach, je bil velika uspešnica, samo v prvem tednu so prodali 112.000 izvodov.
Blur za konec olimpijskih iger
V istem intervjuju je 'multipraktični' Albarn dejal še, da bo dolgo napovedovani poletni koncert njegove matične skupine Blur v londonskem Hyde Parku najverjetneje zadnji. Pevec pravi, da bi se lahko eni izmed zastavonoš britpopa v 90. letih razšli že takoj po koncertu 12. avgusta, s katerim se bodo sklenile olimpijske igre v Londonu.

Blur bodo ob tem izdali še nov singel z naslovom Under the Westway, a Albarn je kategorično zavrnil ugibanja o novem albumu ali novem materialu, saj da želi končati na vrhuncu. Ko ga je novinar vprašal, ali bodo Blur po Hyde Parku vsaj še kdaj zaigrali v živo, pa: "Ne, niti ne."