Doherty si želi v skupini videti tudi Carla Barata. Foto: Reuters
Doherty si želi v skupini videti tudi Carla Barata. Foto: Reuters

Doherty je prepričan, da bodo začeli nastopati že prihodnje leto, čeprav se skupini ne bo pridružil nekdanji član Carl Barat.

Skupina, ki si je med delovanjem poleg simpatij oboževalcev pridobila tudi naklonjenost glasbenih kritikov, je razpadla na svojem vrhuncu slave leta 2004. Glavni razlog je bil spor med glavnima zvezdnikoma, Baratom in Dohertyjem, zaradi odvisnosti zadnjega od kokaina in "cracka", kar naj bi negativno vplivalo na delovanje skupine.

Doherty je pozneje celo vlomil v Baratovo hišo, zaradi česar je končal v zaporu, a se je dvojica nato pobotala in skupaj posnela še en album. The Libertines so nekaj časa igrali brez svojega težavnega člana, nato pa je odšel tudi Barat in ustanovil skupino Dirty Pretty Things.

Z Baratom ali brez njega
30-letni Doherty je zdaj za revijo NME dejal, da je prepričan, da se bodo z basistom Johnom Hassallom in bobnarjem Garyjem Powellom znova združili: "To se bo zgodilo, skrbi pa me za Bigglesa (Barata). Če si Biggles tega ne želi ali misli, da sem še vedno "zadet", kaj naj storim? Morda lahko Libertines priredim brez njega, kot je on to storil brez mene."

Doherty je še povedal, da je njegov glavni razlog za obuditev skupine predvsem finančni, saj kot soloizvajalec ni bil uspešen. Bolj je bil znan predvsem zaradi svoje odvisnosti od mamil, burne zveze s supermanekenko Kate Moss in sodnih bitk za najrazličnejše "lumparije".