Novo pesem, poimenovano po slavnem iluzionistu in umetniku pobega Harryju Houdiniju, je praznovala skupaj s svojimi oboževalci.

"Pripravljam tri predstavitvene dogodke za Houdinija v Londonu, Los Angelesu in Tokiu. Prvi bo ta četrtek v mojem rojstnem mestu, Londonu. Povabila bom nekaj svojih oboževalcev iz Združenega kraljestva in po Evropi, zato imejte odprte oči," je v ponedeljek na Instagramu zapisala 28-letna pevka.

Srečni oboževalci so bili tako deležni zgodnje projekcije videospota singla in nastopa Due Lipe na odru angleškega nacionalnega baleta v Londonu.

"Ta skladba predstavlja najbolj lahkotne in svobodne dele mojega samskega življenja. Houdini je zelo lahek in raziskuje idejo, ali je nekdo res vreden mojega časa ali če ga bom na koncu 'ghostala'. Nikoli ne veš, kam te lahko kaj pripelje, to je lepota biti odprt za vse, kar ti življenje prinese na pot. Veselim se deljenja tega občutka kljubovalne blaženosti s svojimi oboževalci," je ozadje pesmi opisala pevka.

Pesem sta producirala Danny L. Harle in Kevin Parker iz zasedbe Tame Impala.

Lipin zadnji studijski album Future Nostalgia ji je prinesel številne nagrade, med drugim grammyja za najboljši popvokalni album in nagrado brit za britanski album leta. Znana je tudi po uspešnicah, kot so New Rules, One Kiss, Levitating in Don't Start Now.