V karieri je imel več kot 2500 koncertov. Foto: EPA
V karieri je imel več kot 2500 koncertov. Foto: EPA

Priprave Eltona Johna na nedeljski koncert na legendarnem festivalu Glastonbury, kjer bo nastopil prvič, so že v polnem teku. Občinstvo je britanski glasbenik podražil z napovedjo, da je za to priložnost pripravil popolnoma nov nastop. "Začenjam s pesmijo, ki je nisem igral približno 10 let, tako da bomo videli, kako bo," je povedal za BBC Radio 1 in pristavil, naj oboževalci pričakujejo nepričakovano. "Seznam pesmi je sestavljen, datumi za vaje z gosti so določeni, zdaj lahko samo še upamo, da bo vreme lepo," je povedal 76-letnik, identitet gostujočih glasbenikov pa še ni razkril.

"Na turneji Farewell Yellow Brick Road ne izvajam samo uspešnic, potrebno pa je, da v ljudeh vzbudiš zanimanje, da jih fasciniraš," je delil in pojasnil, da je svoj repertoar tako spremenil prav z namenom, da bi njegov šov ostal svež. "Ko sestavljaš repertoar, vedno pravim, da je to podobno seksu. Začneš zelo dobro, potem se malo sprostiš in umiriš, proti koncu nastopa pa se ti utrga," je razložil Elton John in dodal, da se bo festivalska poslastica razlikovala od tistega, kar so ljudje videli do zdaj.

Trenutno je sicer na svoji poslovilni turneji Farewell Yellow Brick Road, saj želi preživeti več časa s svojo družino. 350 datumov dolg podvig je sicer začel že pred več kot petimi leti in bi se prvotno moral končati leta 2021, a sta načrte prekrižala pandemija covida-19 in njegova lanska poškodba kolka, tako pa so se datumi morali zamakniti.

Glastonbury bo sicer tudi pevčev zadnji turnejski postanek v Združenem kraljestvu, po njegovih besedah pa si boljšega konca ne bi mogel zamisliti. Večkratni grammyjev nagrajenec bo na festivalu prvič tudi kot obiskovalec – veseli se predvsem nastopov še manj znanih in uveljavljenih zasedb, kot so pevka in tekstopiska Olivia Dean, bodoči soul glasbenik Obongjayar, škotski pevec Joesef in thrashpunk skupina Nova Twins.