Lani nas je na Evroviziji zastopala Hannah s skladbo Straight Into Love. Foto: EPA
Lani nas je na Evroviziji zastopala Hannah s skladbo Straight Into Love. Foto: EPA
Znan je vrstni red izvajalcev. Foto: MMC RTV SLO

Sedem izbrancev, ki jih je izbrala predizborna komisija - sestavljali so jo vodja projekta Ema in Pesem Evrovizije 2014 Miša Molk, glasbenica in učiteljica petja Darja Švajger ter radijski glasbeni urednik, glasbenik in producent Andrea F. -, se bo v boj za evrovizijsko vstopnico podalo 8. marca.

V prihodnjih dneh si boste lahko na MMC-ju do 3. marca prebrali intervjuje z vsemi izvajalci na letošnji Emi, ki si bodo sledili po abecednem vrstnem redu:
- Bilbi,
- Muff,
- duet Nermin Puškar in Samuel Lucas,
- Nude,
- Omar Naber,
- Rudi Bučar in Elevators
- ter Tinkara Kovač.

Predizborna komisija je sicer k sodelovanju povabila 29 izvajalcev oz. avtorjev, v enakovredno poslušanje in izbor pa je komisija sprejela tudi 42 skladb nepovabljenih izvajalcev oz. avtorjev.

Pri izboru so upoštevali, da skladba ni bila javno izvedena ali predvajana pred 1. septembrom lani, da skladba traja največ tri minute, je izvirno avtorsko delo ter izpolnjuje kakovostne standarde glasbenega izraza, glasbene produkcije in vokalne izvedbe. Upoštevali so tudi žanrsko raznolikost skladb, potencial "televizijske prezence izvajalcev ter primernost izvajalcev za televizijsko nastopanje in medijsko pojavnost".

Izbor Ema bo, kot smo že poročali, vodila Ula Furlan, ki bo 5. marca ob 11. uri tudi gostja v MMC-jevi spletni klepetalnici.