ManuElla bo imela med nastopom tudi ognjeprš, ki pa ga je plačala sama. Foto: EBU/Thomas Hanses
ManuElla bo imela med nastopom tudi ognjeprš, ki pa ga je plačala sama. Foto: EBU/Thomas Hanses
Za slovensko predstavnico so tudi tiskovna konferenca in intervjuji. Foto: EBU/Anna Velikova

Drugo vajo je v dvorani pospremilo nekaj predstavnikov sedme sile, ki o izboru poročajo že od ponedeljka. Kot enajsta je sinoči na oder stopila ManuElla - tudi tokrat oborožena z iskrečim se ognjem (ki se je sprožil ob tretji vaji) in z akrobatskimi vložki Jannika. "Druga vaja je šla veliko bolje kot prva. Pravzaprav nimamo nobenih pripomb - kar je čudež (smeh)," je nasmejana sinoči po tiskovni konferenci in individualnih intervjujih razlagala ManuElla.

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA Evrovizija, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanaluYouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

Zbrane na novinarski konferenci je poleg njene nadaljnje glasbene poti zelo zanimalo tudi, kakšno vlogo odigra Jannik na samem odru. "Besedilo govori, kako se razideva s fantom, s katerim nisem najbolj srečna. In to v mojem nastopu uprizarja Jannik - na neki točki pesmi se srečava in on odleti iz mojega življenja, tako da se suče na drogu z akrobatskimi tehnikami, ki so osupljive," je za MMC pojasnila ManuElla.

"Na koncu imamo tudi pirotehniko - sem si jo privoščila s pomočjo sponzorstva v Laškem. To pa uprizarja moje veselje in dejstvo, da živim svoje sanje," je še razložila pevka.

Kot je dejala sama, je po vseh dejavnostih v dvorani ostala polna energije. "Uživam v intervjujih, uživam v vsaki stvari, ki jo počnem. Ne vem, kako bo, ko se bo to končalo. Upam, da bo šlo navzgor - ker to potrebujem za svojo srečo. To je hrana za dušo," je sklenila ManuElla.

Slovensko predstavnico že nocoj čaka sprehod po rdeči preprogi ob uradnem odprtju Evrovizije, v torek sledi srečanje s slovenskim veleposlanikom v Stockholmu in v sredo že prvi odločilni večer - generalka, ki jo bo ocenjevala strokovna žirija.