ManuElla se je za potrebe snemanja evrovizijske razglednice prelevila v mažoretko. Foto: TV SLO/EMA
ManuElla se je za potrebe snemanja evrovizijske razglednice prelevila v mažoretko. Foto: TV SLO/EMA
false
Na snemanju ji je družbo delal tudi kuža Gucci. Foto: TV SLO/EMA
ManuElla z 'vitezi okrogle mize' sredi pivnice. Foto: TV SLO/EMA
ManuElla je bila med mažoretkami v osnovni šoli. Foto: TV SLO/EMA

Mesto ob Savinji je dva dneva gostilo tričlansko snemalno ekipo, ki so jo sestavljali režiser Maceo Frost, fotograf Lionel Cabrera in asistent Georg Bungard. Ali drugače "roza ekipa". "Švedska nacionalna televizija nas je razdelila na sedem ekip, mi predstavljamo 'roza ekipo', toda smo že takoj na začetku prosili, če lahko zamenjajo ime. A neuspešno," je v šali za MMC dejal Bungard.

Snemalna ekipa je v Slovenijo pripotovala že v petek, naravnost iz Minska - za njimi pa so že snemanja s predstavniki Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Madžarske, pred njimi pa je pot na Poljsko. "Naša naloga je, da smo ves čas osredotočeni na delo. Zabavamo se med snemanjem in veliko izvajalcev je bilo zelo prijaznih. Za nami je dogodivščina. Zares je blagoslov, da smo lahko obiskali toliko različnih držav in videli toliko stvari in spoznali ljudi," je dejal Frost.

Priprave pred izborom lahko spremljate na družbenih omrežjih Eme:

- Na uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in Twitterju.

Snemanje razglednice je potekalo na treh lokacijah: ob reki Savinji, v pivovarni in na gradu. "Dan je bil zelo pester, ves čas je bila prisotna akcija: drveli so iz enega kadra v drugega. Izbrala sem svoj rodni raj, kamor rada "izginem" iz Ljubljane in tu uživam. Ujeli smo lepote Laškega. Najboljši del snemanja je bil obisk pivnice, ko smo lahko nazdravljali s pivom in si ga kakšen 'šluk' privoščili," je priznala ManuElla.

Pes, mažoretke in godba
V razglednici je posebno vlogo odigral tudi njen pes Gucci, pridružile pa so ji tudi laške mažoretke in godba na pihala. "Za stare čase sem vzela malo palico v roke," je poudarila ManuElla. Letošnja predstavnica Slovenije na izboru za pesem Evrovizije se je učila veščin mažoretk v osnovni šoli. "Dekleta trenirajo že 10 ali 15 let, ManuElla pa je vse to osvojila v enem dnevu. Bila je že mažoretka v osnovni šoli, je bila pa vsekakor elegantna, samozavestna in nasmejana," je dejala mentorica mažoretne skupine iz Laškega Sabina Seme.

Prihod švedske ekipe pa je bila tudi dobra priložnost za promocijo Laškega. "Zagotovo je to za nas super promocija. Veseli smo, da imamo v Laškem takšne talente, tako da tudi to nekaj dokazuje. Drugače pa je snemanje razglednice promocija, da se pokažemo tudi svetu. Pred časom smo osvojili nekaj lepih nazivov, med drugim tudi evropska destinacija odličnosti," je dejala direktorica JZ Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško Janja Urankar Berčon.

Vse predstavnike letošnje Evrovizije lahko preverite s pomočjo posebnega interaktivnega zemljevida.

Švedska ekipa je na koncu snemalnega dne delila samo lepe besede o Laškem in ManuElli: "Zelo smo se zabavali ob snemanju z ManuEllo. Zelo lahko je delati z njo, opravili smo dobro delo in mislim, da bo ta film zelo unikaten," je dejal režiser. "Veliko lahko načrtuješ pred začetkom snemanjem, toda šele takrat, ko spoznaš izvajalca, lahko ujameš pravo bistvo. Moraš biti zelo pozoren ob stiku z ljudmi," je še dodal Cabrera.

ManuEllo po koncu snemanja evrovizijske razglednice čakata obisk Izraela in Amsterdama, kjer bo nastopila na dveh promocijskih koncertih. Še vedno potekajo dogovarjanja za snemanje evrovizijskega videospota, kmalu pa sledi tudi predstavitev evrovizijske različice pesmi Blue and Red. Več o tem jutri ...