Izbor za Pesem Evrovizijo bo že to soboto, zato Ula pravi, da so priprave že v polnem teku:
Izbor za Pesem Evrovizijo bo že to soboto, zato Ula pravi, da so priprave že v polnem teku: "Pilimo še zadnje podrobnosti v scenariju, postavljamo sceno, jutri pa začnemo intenzivne vaje - kamere, luči, nastopi, tekst. Tako, da je četrtek dan, ko se bom seznanila tudi z vsemi nastopajočimi." Foto: MMC RTV SLO

Moram kar vsakega izmed njih pohvaliti. Nude suvereno, pozitivno. Omar, tako kot sem ga pričakovala, takšen kot je - dober, konkreten zvok, udaren ritem, pričakujem tudi dober nastop. Bilbi, prijazno, sončno, navihano. Samuel in Nermin - pff, mogočno, kimam. Pa Tinkara, Muff - blazno močna komada, gresta v uho, takoj ju vzameš za svoja. Pa Rudi Bučar in Elevators - zanimiva kombinacija, drugačno, posebno, lepo. Kimam, kimam, kimam!

Ula o sedmih tekmovalnih skladbah letošnje Eme
Ula Furlan v MMC-jevi spletni klepetalnici
Med njej najljubše slovenske evrovizijske pesmi našteva Tih deževen dan, Vanilija, Samo ljubezen, Stop in Zbudi se, med tuje pa Euphorio, Molitvo, The Voice, Save your kisses for me in Ne partez pas sans moi. Foto: MMC RTV SLO
Ula Furlan (Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO)
Na program Televizije Slovenija 16. marca prihaja nova magazinska razvedrilna oddaja Nedeljsko popoldne z Ulo – NPU. Oddaja bo na sporedu ob nedeljah ob 17.15 na 1. programu Televizije Slovenija. Foto: Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO
Maja Keuc
Maja Keuc, ki je Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu ter v predizboru osvojila tretje mesto, v finalu pa 13, bo na letošnji Emi nastopila kot gostja. Sedem izvajalcev pa bo takrat upalo, da jim bo uspelo iti po njenih stopinjah in zastopati Slovenijo na evrovizijskem tekmovanju. Foto: MMC RTV Slovenija/Sandi Fišer

Simpatična rjavolaska, ki bo krmarila med letošnjim slovenskim izborom pesmi za glasbeno tekmovanje Pesem Evrovizije, je bila danes gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, v kateri smo ji zastavili tudi nekaj vprašanj, ki - sodeč po komentarjih - razburjajo naše uporabnike in gledalce.

Po kakšnem ključu so ravno njo izbrali za voditeljico letošnje Eme, kako komentira očitke, da je izbira nje še en primer nepotizma na RTV-ju, ter ali bi to, da je hči slavne tv-osebnosti, izpostavila kot prednost ali breme, ki ji ga v obliki očitka klientelizma mečejo pod noge?

Celoten spletni klepet z Ulo Furlan si lahko preberete tukaj.


Zakaj bo Emo vodila prav ona?

Ula je pojasnila, da jo je že lani takratni urednik razvedrilnega programa Petar Radović povabil na pogovor o potencialnem sodelovanju in ustvarjanju nedeljske oddaje. "Potem ko smo postavili koncept, definirali rubrike, potrdili naslov in vsebino oddaje Nedeljsko popoldne z Ulo (NPU), pa je od vodstva RTV-ja prišla ideja, da bi bilo smiselno nagovoriti širše občinstvo v 'prime-time' oddaji, ker bo dobra vaja zame - dobro, da se predstavim gledalcem, da me spoznajo," je Furlanova razložila, kako je prišlo do tega, da bo prav ona povezovala letošnji slovenski evrovizijski izbor. "Mi je pa vodenje Eme v velik izziv in zadovoljstvo," je priznala.

Pojasnila je, da je že večkrat sodelovala pri projektih RTV Slovenija - vodila je Slikovitih 55, izbor za mis Slovenije, prireditev ZPMS z Mariem Galuničem, Študentsko ulico, nastopila v nanizanki Življenja Tomaža Kajzerja. "Tako, da me ta val enih in istih vprašanj nekoliko preseneča ... ali pa morda celo ne ..." je dodala.

Zaradi mame pod večjim drobnogledom
Meni pa, da se ji je kot hčeri slavne televizijske osebnosti morda treba na neki način še bolj dokazati. "Mogoče ljudje potem bolj pozorno opazujejo, kako boš kaj izpeljal, ti bo šlo ali ne, te bolj podrobno ocenjujejo in analizirajo in prej prisolijo kakšno za malenkost bolj pikro ..." je priznala.

Izbor za Pesem Evrovizijo bo že to soboto, zato Ula pravi, da so priprave že v polnem teku: "Pilimo še zadnje podrobnosti v scenariju, postavljamo sceno, jutri pa začnemo intenzivne vaje - kamere, luči, nastopi, tekst. Tako, da je četrtek dan, ko se bom seznanila tudi z vsemi nastopajočimi."

Vabljeni k branju intervjujev z vsemi izvajalci na letošnji Emi, ki si sledijo po abecednem vrstnem redu:
- Bilbi,
- Muff,
- duet Nermin Puškar in Samuel Lucas,
- Nude,
- Omar Naber,
- Rudi Bučar in Elevators
- ter Tinkara Kovač.


"Migala" med poslušanjem skladb
Včeraj pa je, tako kot tudi številni drugi Slovenci, prek radijskih valov poslušala premierno predstavitev vseh sedmih skladb na letošnji Emi. In kaj meni o tekmovalnih pesmih? Priznava, da je med poslušanjem "kar nekajkrat začela dvigovati roke in migati na stolu".

"Moram kar vsakega izmed njih pohvaliti. Nude suvereno, pozitivno. Omar, tako kot sem ga pričakovala, takšen kot je - dober, konkreten zvok, udaren ritem, pričakujem tudi dober nastop. Bilbi, prijazno, sončno, navihano. Samuel in Nermin - pff, mogočno, kimam. Pa Tinkara, Muff - blazno močna komada, gresta v uho, takoj ju vzameš za svoja. Pa Rudi Bučar in Elevators - zanimiva kombinacija, drugačno, posebno, lepo. Kimam, kimam, kimam," ni skrivala navdušenja.

Vseh sedem tekmovalnih skladb ste lahko včeraj zvečer in danes zjutraj slišali na valovih Vala 202, Radia Maribor in Radia Koper/Capodistria. Jutri točno opoldne pa se bodo zavrtele še enkrat, in zadnjič - tokrat na 1. programu Radia Slovenija, ki je na spletu na voljo tudi v živo prek MMC-ja.

Sama pravi, da jo je Ema vedno zanimala tudi s produkcijskega oziroma z organizacijskega vidika, videoprodukcije, luči, grafičnih elementov in podlage, scenografije. "Kolikor mi je uspelo spoznati ekipo, tiste, ki Emo ustvarjajo in stojijo za njo, vem, da je vanjo vloženega ogromno dela, truda, navdušenja, da so vsi vpleteni v projekt pozitivno naravnani, da se trudimo dobro in dosledno komunicirati, da so, kolikor se le da, upoštevane želje, ideje in predlogi posameznikov. Skratka, z veliko angažiranosti se vsi trudimo za čim bolj kakovostno prireditev in dober večerni šov," je v klepetalnici pojasnila Ula, ki sicer meni, da Ema ni izgubila ugleda in kakovosti.

Bi si zmago sploh lahko privoščili?
Med njej najljubše slovenske evrovizijske pesmi našteva Tih deževen dan, Vanilija, Samo ljubezen, Stop in Zbudi se, med tuje pa Euphorio, Molitvo, The Voice, Save your kisses for me in Ne partez pas sans moi.

Kaj pa, če bi Sloveniji slučajno uspelo, da si na evrovizijskem izboru pripoje celo zmago, bi si izvedbo finalne prireditve sploh lahko privoščili, je tudi zanimalo naše uporabnike. "Če se pa to uresniči in prihodnje leto v maju resnično gostimo izbor za pesem Evrovizije, vse države, nastopajoče, novinarje, oboževalce ..., potem verjamem, da bo treba stopiti skupaj, tako z državo, kot z mestno občino, RTV Slovenijo, hoteli, prizorišči. Gre pa vendar za enega največjih mednarodnih projektov, in verjamem, da bi bila to odlična promocija za Slovenijo," je prepričana.

Moram kar vsakega izmed njih pohvaliti. Nude suvereno, pozitivno. Omar, tako kot sem ga pričakovala, takšen kot je - dober, konkreten zvok, udaren ritem, pričakujem tudi dober nastop. Bilbi, prijazno, sončno, navihano. Samuel in Nermin - pff, mogočno, kimam. Pa Tinkara, Muff - blazno močna komada, gresta v uho, takoj ju vzameš za svoja. Pa Rudi Bučar in Elevators - zanimiva kombinacija, drugačno, posebno, lepo. Kimam, kimam, kimam!

Ula o sedmih tekmovalnih skladbah letošnje Eme