Kako zvenijo Eskobars? Kot Eskobars, piše na njihovi strani na MySpaceu. Foto: Eskobars
Kako zvenijo Eskobars? Kot Eskobars, piše na njihovi strani na MySpaceu. Foto: Eskobars
Eskobars
Pirančani Eskobars se skoraj točno leto dni po prvem koncertu v Ortu vračajo na 'kraj zločina. Foto: Eskobars

Obalni rockerji Eskobars delujejo od leta 2008 v zasedbi Jure Lesar, Bogdan Sojič in Rok Druškovič. "Že od nekdaj sem razvijal lastne zamisli in zbral material, ki je prepričal Bogdana, da je začel sodelovati z mano. Pozneje se nama je pridružil še Rok. Oba pa sem poznal že leta pred nastankom skupine," je v pogovoru za MMC povedal pevec Jure.

Ime skupine je nastalo iz njegovega priimka Lesar. "Iz njega so izšli vzdevki, kot so 'lesko', 'esko' in na koncu 'eskobar'," razlaga.

Po Killersih in pred "Plavci"
Njihova glasba je na slovenskem glasbenem prizorišču edinstvena: gre za zanimivo žanrsko fuzijo, ki jo dopolnjujejo nagajiva in izvirna besedila ter dobra mera talenta. To je tisto, kar zasedbo Eskobars loči od drugih.

Širšo slovensko javnost so nase sicer opozorili že lani, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest in nastopili na zabavi po koncertu Killersov (a je prišlo do zapletov, o katerih smo pisali takrat), pred kratkim pa so v Hali Tivoli ogrevali množico na obeh koncertih legendarne zasedbe Plavi orkestar.

Še letos izide prvi album
"Glasba, ki jo izvajamo, ni značilna za našo glasbeno sceno. Na nas so vplivali angleški bendi, ki niso obsedli večine slovenskih glasbenikov, vendar to ne pomeni, da smo v čem boljši od drugih," še dodaja Jure, ki je razkril, da poleg rokenrola navdih iščejo tudi v drugih zvrsteh, ki jih lahko slišite v njihovih komadih. Večinoma pa so poslušali Beatle in Stonese.

Tukaj lahko poslušate nekaj pesmi zasedbe Eskobars.

V letu 2010 bodo Eskobars izdali svoj glasbeni prvenec, ki nastaja s pomočjo priznanega slovenskega producenta Dejana Radičeviča in bo, kot pravi Jure, namenjen "starim in mladim ljubiteljem glasbe". Do izida plošče pa lahko na radijskih postajah poslušate njihov prvi single Sobotne noči in se prepričate o ustvarjalnosti zasedbe Eskobars.

V četrtek vas Eskobars vabijo na koncert v ljubljanski Orto bar.