Waters je v Mehiki organiziral dva brezplačna koncerta. Foto: Reuters
Waters je v Mehiki organiziral dva brezplačna koncerta. Foto: Reuters

Waters, ki bo čez manj kot teden nastopil na enem najtežje pričakovanih festivalov Desert Trip, ki bo v mestu Indio v Kaliforniji združil rokovske legende, poleg Watersa bodo nastopili še The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan, The Who in Neil Young, se je pred festivalom mudi v Mehiki, kjer je priredil brezplačna koncerta.

Med izvajanjem pesmi Pigs (Three Different Ones) se je s projekcijami na LED-zaslonih obregnil ob republikanskega kandidata za ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Obiskovalci so na zaslonih med drugim lahko prebrali Trumpove najbolj sporne izjave v španščini ter si ogledali podobe Trumpa z avtomatsko puško v roki, Trumpa, kako po nacistično salutira, in Trumpa obdanega s člani kukluksklana.

Waters nasprotuje gradnji zidu
Projekcija se je končala s stavkom Trump Eres Un Pendejo (Trump je bedak), ki so ga Mehičani v zadnjih mesecih vzeli za svojega. Tiskajo ga na majice, skodelice, izdelujejo plakate, stavek pa je mogoče videti tudi na mestnih zidovih.

Waters, soustanovitelj legendarne skupine Pink Floyd, se je prav tako opredelil proti gradnji zidu, ki ga je napovedal Trump: "Nočemo zidu, ki nas bo ločeval."

73-letnik je na koncertih v Mehiki prvič brez skupine Pink Floyd izvedel pesmi Pigs on the Wing 2, One of These Days in Fearless.