Lady Gaga si je omislila novo zobno protezo. Foto: Reuters
Lady Gaga si je omislila novo zobno protezo. Foto: Reuters

Če se sprašujete, kaj je brhki 27-letnici s pravim imenom Stefani Germanotta tega treba, naj pojasnimo: videz, ki ga je izbrala za rdečo preprogo, je v skladu z naslovnico njenega novega singla Dope in ga ni navdihnila noč čarovnic.

Precej strašljivo zobno protezo je Gaga dopolnila z okroglimi sončnimi očali in širokokrajnim črnim klobukom, hlače pa je pustila doma in se odločila samo za usnjeno srajco. Pika na i so bili čevlji z vrtoglavo visokimi petami v kombinaciji z belimi nogavičkami.

Na dogodku je Dope, ki je pravkar izšel, prvič izvedla v živo, a ne v prej opisani preobleki, temveč v karirasti srajci in bejzbolski čepici. In brez proteze.

Čeprav je bila največja popzvezdnica ta hip glavna atrakcija večera, vendarle velja omeniti še druge slavne povabljence, recimo igralko Vanesso Hudgens, ki se je predstavila v dveh elegantnih opravah, pa raperko M.I.A.

Dogodek, ki si ga je bilo mogoče ogledati v živo po vsem svetu, sta vodila Jason Schwartzman in Reggie Watts. A menda gledanost kljub široki dostopnosti ni bila najboljša, saj je bil koncept prireditve, obogatene s skeči v režiji Spika Jonza, očitno preveč nenavaden za vesoljno občinstvo.

Nagrado za izvajalca leta je dobil raper Eminem, za video leta pa I Got A Boy zasedbe Girls' Generation. V kategoriji fenomena leta je slavil I Knew You Were Trouble kantri-popzvezdnice Taylor Swift, ki je premagal celo razvpita Gangnam Style in Harlem Shake.