Eva Longoria Parker se je kar naprej preoblačila. V enem izmed 'izhodov' je bila oblečena kar v plastično šunko, s tem pa se je hotela norčevati iz mesene obleke Lady Gaga. Foto: Reuters
Eva Longoria Parker se je kar naprej preoblačila. V enem izmed 'izhodov' je bila oblečena kar v plastično šunko, s tem pa se je hotela norčevati iz mesene obleke Lady Gaga. Foto: Reuters
Katy Perry in Russell Brand
Mladoporočenca sta si večno zvestobo obljubila pred dnevi v Indiji. Foto: Reuters

V španski prestolnici je bil težko pričakovan šov, podelitev, ki se uradno imenuje MTV Europe Music Awards. Kot je bilo pričakovati, je smetano znova pobrala 24-letna Lady Gaga, ki je od petih nominacij pobrala tri nagrade - za najboljšo pevko, najboljšega popizvajalca in najboljšo pesem. To je postala uspešnica Bad Romance, v videospotu, v katerem se, spomnimo, za nekaj trenutkov pojavi tudi slovenski maneken in igralec Jurij Bradač.

Lady Gaga sicer v Madrid ni bilo, saj je na turneji, na kateri se je po Zagrebu ustavila v Budimpešti, tako da se je oglašala prek videopovezave. Ob tretjem vklopu je imela na sebi le malo več kot nekaj kosov plastike. "Res si želim, da bi lahko bila z vami," je sporočila.

Prezrta ni ostala niti druga ameriška popzvezdnica Katy Perry, ki je pet nominacij sicer spremenila le v eno nagrado - za najboljši videospot za pesem California Gurls, veliko zanimanja pa je požela, ker se je pred fotografe prvič postavila z novopečenim možem, igralcem in komikom Russllom Brandom.

Zmagovalci EMA 2010:
Najboljši rockizvajalec: 30 Seconds to Mars
Najboljši popizvajalec: Lady Gaga
Najboljši nastop v živo: Linkin Park
Najboljši pevec: Justin Bieber
Najboljša pevka: Lady Gaga
Najboljša alternativa: Paramore
Najboljši izvajalec hiphopa: Eminem
Najboljša pesem: Lady Gaga/Bad Romance
Najboljši video: Katy Perry/California Gurls

Tudi v drugih kategorijah so večinoma "čast in slavo" odnesli ameriški glasbeniki, z izjemo najboljšega pevca, ki je postal - Kanadčan. 16-letna spletna senzacija Justin Bieber je namreč premagal celo Eminema in Kanyeja Westa.

Veliko balasta na odru
Za glasbene nastope so poskrbeli Shakira, Kings of Leon, Kid Rock, Miley Cyrus in Rihanna, ki je v kratki beli poročni oblekici s tiaro na glavi prepevala skladbo Only Girls, konec večera pa je pripadel dobitnikom posebne nagrade, imenovane Global Icon, ameriškim rockerjem Bon Jovi. Le nekaj minut prej je Jon Bon Jovi nagrado sprejel z besedami: "Hvala, ker ste nas spremenili v ikone. Želim se zahvaliti tudi MTV-ju za to nepozabno 'vožnjo', ki traja že več kot 25 let. Še vedno delamo, kar želimo, in to delamo dobro."

Evo je oblekla Victoria
Po nagrado so prišli tudi Ke$ha, Eminem, Paramore, Linkin Park in 30 Seconds to Mars, na odru pa je sicer kraljevala ameriška igralka in voditeljica večera Eva Longoria Parker. Preoblekla se je kar osemkrat, vse obleke pa je naredil nihče drug kot britanska "posh spice" Victoria Beckham.

Letošnji dobitnik nagrade za najboljšega izvajalca v naši regiji, Marko Milićević - Gramophonedzie, se je skupaj s preostalimi regionalnimi izvajalci podal v boj za zmago v kategoriji Best European Act, a je to nagrado odnesel Marco Mengoni.