Rose je takole napravljen junija nastopil v Stockholmu. Foto: EPA
Rose je takole napravljen junija nastopil v Stockholmu. Foto: EPA

Dublinčane je namreč razjezilo, ker je Axl z "družbo" na oder zamujal 40 minut, zato so, ko so se le prikazali, začeli metati kozarčke z "neznano vsebino", so sporočili prireditelji. Le po 22 minutah nastopa, med uvodom v drugo skladbo Welcome To The Jungle, je Axl nenadoma drugim članom dal znak, naj prenehajo igrati, in zagrozil: "Želimo si ostati ... Še ena steklenica, in odšli bomo domov."

Kmalu mu je do konca prekipelo, zato je odložil kitaro in ob pravem koncertu žvižgov razburjenih oboževalcev odšel z odra. Nato se je pred množico pojavil vodja organizatorjev Denis Desmond in ljudi pozval, naj se umirijo in naj prenehajo metati stvari na oder. Axl se je nato le znova pojavil, a medtem se je precej obiskovalcev odločilo, da koncert zapustijo.

Odigrali so celotni repertoar
Pozneje je Desmond medijem ponudil naslednje sporočilo: "Glasbeniku smo preprečili, da bi zapustil prizorišče nastopa. Po razpravah v zaodrju so se Guns N'Roses ob 22.30 vrnili na oder in odigrali do konca po načrtu. Končali so natančno ob 0.53. Čeprav ima omenjeni glasbenik že dolgo zgodovino zamud na oder, pa ne bi smel biti tarča neznanih substanc, ki so jih metali vanj."

Axl Rose je edini član prvotne zasedbe omenjene rockerske skupine, s katero je v zadnjem času na evropskem delu turneje Chinese Democracy tour. Do zapletov je prišlo tudi prejšnji teden v Readingu, ko so jim zaradi enourne zamude izklopili elektriko. Rockerji bodo kmalu nastopili tudi v naši bližini, 24. septembra v Zagrebu.