Mi2 bodo praznovali skupaj s skupino Zmelkoow, v Hali Tivoli 3. decembra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mi2 bodo praznovali skupaj s skupino Zmelkoow, v Hali Tivoli 3. decembra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mi2
Mi2 so postali redni gostje koncertnih odrov. Foto: Švic / Elephant group

Robert Firer - Fiki in Jernej Dirnbek sta pred več kot 20 leti začela ustvarjati na Fikijevem podstrešju. V tistih letih je še kot član v senci deloval tudi Egon Herman, toda po Fikijevem odhodu leta 1998, sta se Herman in Dirnbek zaprla v studio in s pomočjo zdajšnjih članov je nastal album Čudo tehnike. Vse od leta 1999 je postava nespremenjena in poleg Dirnbeka in Hermana jo sestavljajo še Robert Novak, Igor Orač Peter in Tone Kregar.

Koncert Mi2 v Hali Tivoli 3. decembra bomo prenašali v živo na MMC-jevem kanalu.

V dvajsetih letih so Mi2 rasli. Postali so samooklicani ruralni rokenrolski bend. Prerasli so to oznako. Postali so avtohtoni slovenski rokerji. In na koncu razprodali veliko dvorano Hale Tivoli pred posebnim koncertom ob 20. obletnici. "Od neuresničenih ciljev pa je tu gotovo nastop na kakšnem tujem festivalu in srečanje v zaodrju z Davom Grohlom ali Eddijem Vedderjem," pravi Dirnbek.

Skladbe, kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Pa si šla, Oda gudeki, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi me za 1. maj, Moja teta Estera, Ti nisi ta, Čista jeba, so postale nepogrešljivi del slovenskih festivalov, medtem ko so Mi2 postali redni gostje koncertnih odrov.

Spodaj smo v infografiki ob 20. obletnici pripravili krajši pregled delovanja skupine.