Da bi se oddolžila Taylor Swift, jo je Beyonce med svojim govorom povabila na oder. Foto: Reuters
Da bi se oddolžila Taylor Swift, jo je Beyonce med svojim govorom povabila na oder. Foto: Reuters
Kanye West in Taylor Swift
Kanye West je med zahvalnim govorom 19-letne Taylor Swift skočil na oder in ji vzel mikrofon. Foto: Reuters

Ko se je 19-letna pevka zahvaljevala za nagrado v prvi kategoriji (za najboljši ženski video), za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je na oder skočil West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!"

Raperja so nato varnostniki pospremili k izhodu, kasneje pa so ga za njegov izbruh "nagradili" tudi gledalci, ki so ob omembi njegovega imena glasno kričali "buuuu". Glasbenik se je kasneje Swiftovi opravičil s sporočilom na svoji spletni strani: "Tako zelooooo žal mi je. Ni bilo prav, da sem šel na oder in ji ukradel njen trenutek."

Beyonce se je oddolžila Swiftovi
Beyonce
je kasneje vseeno dobila (še bolj prestižno) nagrado za najboljši video leta, in sicer za pesem Single Ladies (Put a Ring on It). Med svojim zahvalnim govorom se je spomnila svoje prve podelitve MTV-jevih nagrad, ko je bila stara 17 let in je še pela v skupini Destiny's Child: "To je bil eden najbolj vznemirljivih trenutkov v mojem življenju, zato bi rada, da pride Taylor na oder in tudi sama užije ta trenutek!" Swiftova je tako dobila priložnost dokončati svoj govor, nato pa sta z Beyonce objeti odšli z odra.

Še en poklon Michaelu Jacksonu
Prireditev je sicer minila tudi v znamenju umrlega kralja popa Michaela Jacksona, saj so v njegov spomin predvajali odlomek iz prihajajočega dokumentarnega filma This is it (To je to), ki bo premiero doživel oktobra.

Ob tem je besedo dobila tudi Madonna, ki je opozorila: "Vsi smo mu obrnili hrbet. Bil je tako enkraten, izviren, človek, ki ga tako redko najdeš, in nikoli več ne bo nikogar takšnega, kot je bil on." Nato so oder zavzeli plesalci, oblečeni v slogu kralja popa, in zaplesali na nekaj njegovih največjih uspešnic, kasneje pa je na oder prišla tudi Jacksonova sestra Janet in brez besed na kratko zaplesala na pesem Scream.

Ostali nagrajenci: Lady GaGa, T. I., Britney, Eminem, Green Day
Nagrado za najboljši debitantski video je šla v roke Lady GaGa za video Poker Face, raper T. I. je dobil nagrado za najboljši moški video za Live Your Life, za najboljši popvideo pa je bil razglašen videospot Britney Spears Womanizer. Nagrado za najboljši hiphopvideo je domov odnesel Eminem, najboljši rockvideo leta 2009 pa je postal videospot za pesem 21 Guns, ki jo izvaja skupina Green Day.

Prireditev je sicer povezoval britanski komik Russell Brand, gledalce pa je s svojim nastopom med drugim osupnila tudi pevka Pink, ki je pesem Sober izvajala kar na trapezu.