Katarina Habe, Sanja Mlinar in Petra Grkman - pred njimi so novi izzivi. Petra odhaja na svoje, Katarina in Sanja pa si bosta vzeli 'ustvarjalni dopust'. Foto: BoBo
Katarina Habe, Sanja Mlinar in Petra Grkman - pred njimi so novi izzivi. Petra odhaja na svoje, Katarina in Sanja pa si bosta vzeli 'ustvarjalni dopust'. Foto: BoBo

"Petra si je zaželela po zelo plodnem obdobju vodenja dekliškega zbora Sirene, od katerega se je poslovila lansko leto, in ustvarjanja pri Katrinas poskusiti še v bolj solističnih vodah. Mislim, da če takšne sanje obstajajo, je prav, da jih človek uresniči. Je pa res, da če se tako ujameš, kot smo se me tri s Sanjo, je težko z lahkim srcem sprejeti takšno odločitev," je za MMC Katarina.

Katarina Habe, Sanja Mlinar in Petra Grkman bodo tako to obdobje končale z velikim koncertom 10. septembra v Letnem gledališču Studenec ob spremljavi Big Benda Slovenske vojske pod taktirko Rudija Strnada. Kot vsak njihov koncert bo tudi ta nekaj posebnega, pravijo.

Gostje izključno moški izvajalci
"Tokrat bo koncert zelo energično obarvan, saj bo ob takšnih ritmih in spremljavi Big Benda težko obsedeti na stolih, vendar pa bomo vmes poskrbele tudi za bolj baladne trenutke," napovedujejo dekleta, ki so tokrat namenoma za goste izbrale izključno moške izvajalce.

Žensko energijo bodo uravnovesili, kot pravijo, Murat & Jose, Magnifico, Rok Golob & Heavenix ter Oto Pestner. "Dobile smo sanjsko zasedbo, saj bodo z nami izvajalci, ki jih močno cenimo in ki so vsak po svoje delali premike na slovenski glasbeni sceni," so povedale pevke, ki so strokovnjakom zaupale tudi svojo zunanjo podobo pod drobnogledom stilistke Metke Albreht.

Kako naprej?
Po koncertu si bodo do konca leta dekleta vzela "ustvarjalni dopust". In potem? "Ko enkrat prehodiš malo daljšo življenjsko pot, potem te z mirom navdaja dejstvo, da čas pokaže smernice, kam in kako naprej. Ravno zato ne želimo reči nič dokončnega, ker se morajo stvari izkristalizirati. Seveda bi najraje ustvarjale naprej v isti zasedbi, ampak včasih je v zvezdah zapisano drugače, ko bi si mi želeli. V vsakem primeru pa je vsak konec začetek nečesa novega, in če stvari sprejmeš s pozitivno naravnanostjo, se izkaže, da je vedno nek smisel za še tako neprijetno izkušnjo," je sklenila Katrina za MMC.