Katrinas in Cherie Lucas so se odlično ujele. Foto: Katrinas
Katrinas in Cherie Lucas so se odlično ujele. Foto: Katrinas
Katrinas
Zadnjo zgoščenko Katrinas LIVE so dekleta izdala decembra 2008. Foto: RTV SLO

Čeprav niso ravno nogometne navdušenke, se gledanju odličnih nogometnih predstav naših fantov na SP-ju v Južnoafriški republiki niso mogle izogniti. "Naša ekipa je fenomenalna," je za MMC povedala Katarina in dodala, da bi dekleta z veseljem odpela tudi kakšno dobro nogometno himno.

So pa članice Katrinas nedavno posnele novo skladbo in videospot za single Hočem še ... (Today's gonna be a good day). Za skladbo Roka Goloba so združile moči z avstralsko pevko Cherie Lucas, sicer soprogo kitarista Aleša Marjetiča.

Cherie je v Slovenijo pripeljala ljubezen
Dekleta je seznanil prav Rok, ki je Cherie spoznal v Los anglesu, ko je bila še Aleševo dekle. "Njuna ljubezen je pripeljala do poroke in do selitve v Slovenijo. Tu sem jo najprej spoznala jaz in že takoj mi je bila simpatična, slišala sem pa tudi že njene posnetke in vedela, da super poje. Zato sem prišla na idejo, da se nam pridruži na koncertih z big bendom slovenske vojske in skupaj s Sanjo in Petro smo ugotovile, da v taki kombinaciji super funkcioniramo," je povedala Katarina.

V zadnjem trenutku posnele še videospot
Dan pred Cheriejinim in Aleševim odhodom v Avstralijo pa je dekletom uspelo posneti še videospot. Snemale so ga v enem izmed ljubljanskih lokalov in se odlično zabavale. "V zvezi s spotom je bila prava komedija in če ne bi bilo Roka, ki je vizionar in verjame v nemogoče, nam ne bi uspelo. Tako pa sva v soboto popoldne zbrala ekipo, v nedeljo pa smo že snemali, en dan preden je Cheri odletela nazaj v Avstralijo. V nedeljo zjutraj sem še v zadnjem trenutku klicala Tino Cavazza, ki nas je prijateljsko "reševala" in nam ustvarila make-up. Na srečo so se kamenčki lepo zložili v mozaik in na snemanju nam je šlo vse kot po maslu," se z nasmehom spominja Katarina.

Čeprav je bila odločitev o Cheriejinem odhodu nenadna in s Katrinas ne bo nastopila kot gostja na velikem septembrskem koncertu, dekleta vzdržujejo stike. "Sva se ravno zadnjič pogovarjali po skypu, da bi mogoče naslednjič posneli nov komad, ko bi jo obiskali v Sidneyu," je dejala članica tria, pred katerim je naporno poletje. Čakajo jih namreč priprave na veliki koncert 10. septembra v Letnem gledališču Studenec.

Nato si bodo dekleta do konca leta vzela "ustvarjalni dopust". "Bomo videli, kaj se bo rodilo ..." je na vprašanje, ali pripravljajo material za nov album, odgovorila Katarina.

Videospot za single Hočem še... (Today's gonna be a good day) si lahko ogledate spodaj.