Komad Danny Boy, v prepoznavnem slogu McWeaslov z irskim pridihom, je svoje mesto dobil v 'irsko' obarvani epizodi The Crazy Ones na dan sv. Patrika. Foto: Promocijsko gradivo
Komad Danny Boy, v prepoznavnem slogu McWeaslov z irskim pridihom, je svoje mesto dobil v 'irsko' obarvani epizodi The Crazy Ones na dan sv. Patrika. Foto: Promocijsko gradivo
"Happy Ol' McWeasel ostajamo, kar smo, le 'rinemo' dalje, a za seboj ne puščamo nikogar!" pravijo fantje, ki bodo kmalu koncertirali v Nemčiji, Švici in drugod po Evropi. Foto: Promocijsko gradivo

Slovenski "ambasadorji folkpankrocka in dobre volje" so v aktualni epizodi tv-serije, v katerih v glavnih vlogah nastopajo slavni komik in oskarjevec Robin Williams, nekdanja "Buffy, izganjalka vampirjev" Sarah Michelle Gellar in relativni novinec James Wolk, doživeli veliko karierno prelomnico: njihovo pesem Danny Boy je bilo mogoče slišati v iztočnici in v dveh odlomkih epizode March Madness (Marčevska norija). Serija, ki jo od lani snemajo pri produkcijski hiši CBS, spremlja življenje nadarjenega in očarljivega oglaševalskega kreativca Zacha Cropperja (Wolk), ki dela v podjetju lastnika Simona (Williams) in njegove hčerke Sydney (Gellar).

Na MMC-jevo vprašanje, kako točno se je zgodilo to, da so med nepregledno ponudbo glasbe z vsega sveta - že v ZDA v podobnem žanru najdemo kar nekaj vidnih imen, na pamet najprej padejo Flogging Molly, Dropcick Murphys in še kdo - ustvarjalci serije z Davidom E. Kelleyjem (mož hollywoodske zvezdnice Michelle Pfeiffer se je med drugim podpisal pod Raztreseno Ally, Bolnišnico upanja, Prakso, Zvezde na sodišču ...) na čelu opazili prav njih, "McWeasli" nimajo jasnega odgovora, saj pravijo, da je to prej vprašanje za ustvarjalce serije. "Očitno sovpada z njihovo vizijo in vzdušjem, ki so ga želeli pričarati na malih zaslonih," razmišlja pevec zasedbe Gregor Jančič.

"Dobili smo del pogače, ki nam pripada"
Je bila to tudi donosna poslovna priložnost, nas je (seveda) zanimalo. "Dobili smo del pogače, ki nam pripada, vendar nihče ne jemlje finančnega izkupička iz dane situacije za glavno vodilo za veselje in ustvarjanje v prihodnje. Najboljša stvar pri vsem skupaj je prav referenca, da se pojaviš v hollywoodski produkciji med 'velikimi fanti' in da Robin Williams nazdravi na tvojo pesem med drugimi velikimi imeni zabavne industrije."

Se zaradi prelomnega uspeha obeta tudi naskok na ameriški trg širše? "Vsekakor bi si želeli prodreti tudi na ameriški trg, to ni nikakršen tabu. Trenutno je skupina osredotočena na komade novega albuma, saj smo tik pred vstopom v studio. Pesmi so tako rekoč končane, kakšen detajl tu ali tam, potem pa akcija. Glavna vodila skupine tako ostajajo dobra volja, pisanje pesmi ter koncertiranje. Očitno se za skupino širi trg tudi zunaj Evrope, kaj več o tem pa naj za zdaj ostane še skrivnost (smeh)."

Happy Ol' McWeasel lahko v živo ujamete že 28. marca v Brežicah, po skoku v tujino pa bodo 14. aprila nastopili na Orto festu.