Na koncu so jo s prizorišča pospremili varnostniki. Foto: AP
Na koncu so jo s prizorišča pospremili varnostniki. Foto: AP

Tudi Lana Del Rey je bila ena izmed težko pričakovanih nastopajočih na legendarnem festivalu Glastonbury, ki je potekal pretekli konec tedna. Njen nastop pa na veliko žalost in razočaranje nje in njenih oboževalcev ni šel po načrtu.

Pevka bi morala oder zavzeti ob 22.30, a je nanj prispela s približno 30-minutno zamudo. "Zelo mi je žal, da sem tako pozna. Urejanje moje pričeske traja zelo dolgo," je pojasnila 38-letna glasbenica in napovedala, da bodo nastop nadaljevali kot načrtovano. Obenem je obljubila, da bo pohitela z naborom pesmi in se že vnaprej opravičila, če organizatorji že pred zadnjo pesmijo izklopijo elektriko, poroča Billboard.

To se je natanko po eni uri njenega koncerta – ob polnoči, ko na glavnih odrih festivala začne veljati policijska ura – tudi zgodilo. Med izvajanjem skladbe Video Games so najprej izklopili njen mikrofon, nato pa še zaslone, tako pa jo je s pomočjo zbranega občinstva, ki je štelo več deset tisoč glav, dokončala kar a cappella. Nato je bosonoga splezala z odra in tako oboževalcem, ki so bili dovolj blizu, da so jo slišali, zapela tudi Summertime Sadness. Na koncu so jo s prizorišča pospremili varnostniki.

Pevka, ki je letos izdala deveti album Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd, se je maja po več kot treh letih prvič vrnila na oder in nastopila na festivalu v Riu de Janeiru. Takrat je odpela 20 pesmi, na Glastonburyju pa ji je pred nenadnim koncem tako uspelo izvesti le 15.