Objavil je datume za turnejo po Severni in Južni Ameriki. Foto: EPA
Objavil je datume za turnejo po Severni in Južni Ameriki. Foto: EPA

Več podrobnosti o albumu ni razkril, pri ustvarjanju glasbe pa naj bi sodeloval s svojim svakom Joejem Walshom. Prav tako ni razkril datuma izida. Svoj zadnji studijski album Ringo 2012 je sicer izdal, kot namiguje že ime, leta 2012.

Je pa bobnar s pravim imenom Richard Starkey napovedal, da se na turnejo s svojo zasedbo All-Starr Band podaja februarja. Predvidenih je že nekaj datumov za koncerte v Severni in Južni Ameriki, poroča glasbena revija Rolling Stone. Leto 2015 bo za glasbenika pomembno tudi zato, ker bo aprila sprejet v dvorano slavnih Rock and Roll Hall of Fame.

Ringo se je rodil leta 1940 v Liverpoolu, najbolj poznan je po svojem prispevku pri Beatlih, kjer je bil bobnar, za vsak album pa je odpel tudi po eno pesem in napisal nekaj besedil, med drugim za skladbe Don't Pass Me By in Octopus's Garden. Po razpadu skupine v 70. letih je izdal 17 samostojnih albumov, revija Rolling Stone pa ga je razglasila za petega najboljšega bobnarja vseh časov.

Dejaven je tudi 72-letni Paul McCartney, pevec in tekstopisec skupine The Beatles. Skupaj z uspešnim Kanyeom Westom snema skladbe za raperjev novi album. Prav zadnji dan v letu je West svoje oboževalce presenetil in predstavil skladbo Only One.

Preostala dva člana slavne skupine John Lennon in George Harrison pa sta žal že pokojna. Lennon je umrl dosti prezgodaj, 8. decembra 1980 ga je v hrbet ustrelil takrat 25-letni Mark David Champan, leta 2001 pa je dolgotrajni boj z rakom izgubil Harrison.