Pevec James Hetfield je avgusta dopolnil 50 let. Foto: EPA
Pevec James Hetfield je avgusta dopolnil 50 let. Foto: EPA

Koncert se bo odvil v kupoli argentinskega antarktičnega oporišča Carlini, poslušalci pa ga bodo poslušali s slušalkami, saj bo koncert brez ojačevalcev.

Občinstvo bodo sestavljali zmagovalci natečaja iz Latinske Amerike, ki bodo med 3. in 10. decembrom na križarjenju po Antarktiki, s postankom za koncert v Carliniju.

Kot poroča NME, bo to šele drugi koncert na tej najjužnejši celini, in nedvomno najodmevnejši. Pred njimi je namreč leta 2007 v britanski antarktični raziskovalni postaji Rothera v sklopu koncertov Live Earth za ozaveščanje o podnebnih spremembah svoj set odigrala skupina glasbenih znanstvenikov, združena pod imenom Nunatak.

"Igrali bomo znotraj kupole na oporišču, za nameček pa bomo koncert prenašali občinstvu prek slušalk, brez ojačevanja ... nekaj povsem novega za nas! Koncert bomo tudi prenašali v živo za naše prijatelje v tistih latinskoameriških državah, ki se nam ne bodo mogli pridružiti v oporišču, in posneli za vse druge," je zapisala veteranska metalska skupina na svoji uradni strani Metallica.com.

Želijo si na Glastonbury
Nagradnega natečaja, ki poteka v sodelovanju z najbolj priljubljeno brezalkoholno sladko pijačo, se lahko udeležijo zgolj prebivalci Argentine, Čila, Kolumbije, Kostarike in Mehike.

Očitno pa je za Metallico celo koncert na koncu sveta bolj dosegljiv kot koncert na Glastonburyju. Metallicin bobnar Lars Ulrich je namreč pred kratkim dejal, da bi skupina nadvse rada igrala na tem slovitem angleškem rocckfestivalu, češ da so oni takoj"pripravljeni" sodelovati, če bi jih organizator Michael Eavis poklical. Metallica na Glastonburyju ni še nikdar igrala, zato so takoj predlagali sebe, ko so slišali, da Eavis še ni izbral glavnega nastopajočega za prihodnje leto.

"Vsako leto je najbrž manj možnosti, da bi bili glavni nastopajoči na Glastonburyju mi, ampak vse skupaj je videti kot potencialno blazno zabaven večer," je povedal Ulrich za MTV. "Imeli smo srečo, da smo igrali na vseh drugih festivalih na tem planetu, in to večkrat, Glastonbury pa je edini, ki se nam izmika."