Album Dobrodošli na dvor so ponudili za takratnih 600 SIT. Foto: Hangar
Album Dobrodošli na dvor so ponudili za takratnih 600 SIT. Foto: Hangar

Skupina, ki slovi po nenavadnem in precej samosvojem odnosu do diskografske industrije, je pesem posnela in izvedla ob praznovanju 35-letnice Vala 202.

Drugačen pristop
Ko so se pred slabim letom in pol odločili, da svoj novi album Dobrodošli na dvor izdajo po ceni 2,5 evra (takratnih 600 SIT) ter ga ponudijo kot prilogo časopisa, jih je marsikdo gledal postrani in se čudil njihovi odločitvi. Rezultati prodaje so pozneje potrdili, da so se odločili prav, lansko leto je bilo tudi v koncertnem smislu zanje do zdaj najuspešnejše. Podobno pot je te dni ubral svetovno znani glasbenik Prince. Fantje pravijo: "Tudi njemu se čudijo in ga gledajo postrani. Mi pa pravimo - Prince, welcome to the club!"

Rezervni igralec
Potem, ko se je njihov dolgoletni kitarist Egon Herman, ki je z njimi dobro in slabo delil vse od začetka obstoja skupine Mi2, odločil, da si privošči nekaj mesecev počitka, so člani moštva na teren poklicali rezervnega igralca.

To je Boštjan Imenšek, doma s Kristan Vrha, ki je do zdaj igral kitaro v zasedbah Barni bend in Center za dehumanizacijo. 18. avgusta je v Postojni na festivalu Zmaj ´ma mlade odigral svoj debitantski nastop v skupini Mi2.