Na osrednjem odru bo nastopil tudi Stewie Wonder. Foto: EPA
Na osrednjem odru bo nastopil tudi Stewie Wonder. Foto: EPA

Organizatorji, ki so že v predprodaji prodali vseh 140.000 vstopnic (prizorišče na kmetiji Worthy v Somersetu sicer sprejme tudi do 177.00 ljudi), so se namreč odločili, da obiskovalcem že dan pred začetkom dovolijo vstop na prireditveni prostor, saj so se v okolici že pojavile težave v prometu zaradi kolone avtomobilov, ki so čakali, da jih organizatorji spustijo naprej, poroča BBC.

Letošnji festival bo očitno malce drugačen kot sicer - vremenoslovci namreč napovedujejo suho in sončno vreme, kar je v precejšnjem nasprotju s tradicijo dežja in (posledično) blata, ki je vladala zadnjih nekaj let.

Več o festivalu izveste tukaj.

Na festivalu, ki bo trajal do 28. junija, se bo sicer predstavilo več kot 350 glasbenih skupin in posameznikov (skupno se bo na odrih zvrstilo več kot 800 ljudi), na glavnem odru pa bodo nastopili tudi Gorillaz, Muse in Stevie Wonder. A tudi glasbeni festival se med nogometno vročico ne more izogniti najpomembnejši postranski stvari na svetu - in prav zato so po kmetiji razpostavili velike zaslone, na katerih bodo lahko od 15. ure po tamkajšnjem času obiskovalci spremljali tekmo Slovenija - Anglija.