Delphic, za katere NME goji visoke upe, svoj album izdajo 11. januarja. Foto:
Delphic, za katere NME goji visoke upe, svoj album izdajo 11. januarja. Foto:
Hurts uspeh doživljajo z retro singlom Wonderful Life.
Marina and the diamonds prinaša igriv, a neposreden pop.
Giggs: Rešitev za britanski rap?
Ellie Goulding vsi napovedujeo bleščečo prihodnost.
Bojda 'brez napak'. The Drums.

Gre za izbor manj znanih imen, ki pa so že opozorili naše glasbene kritike in sladokusce. Kdo bodo torej novi Kings of Leon, novi Arctic Monkeys, novi Friendly Fires? Komu bo uspelo iz anonimnosti preiti med zvezde? Na spodnjem seznamu bo vsak našel nekaj zase.
18. Joy Orbison: Mož, ki je rešil dubstep iz svojega primitivnega opotekajočega se fetišizma. NME: Južnolondonski Joy Orbison ustvarja napredno spajanje dubstepa, balearske slasti in britanskega garaea, ki se zdi kot naslednji logični korak v evoluciji danceglasbe.
17. The Avett Brothers: Grunge-grass avanture s podporo Ricka Rubina. NME: The Avett Brothers iz Severne Karoline vežejo folk tradicije na punk dinamiko na način, kot to v Veliki Britaniji počnejo Mumford & Sons ali Goldheart Assembly.
16. Washed Out: Spalnični čarodej meglenih, blaženih zvočnih pokrajin. NME: Washed Out je ploden projekt težko opredeljivega 27-letnega Ernesta Greena, ki prihaja iz najglobljih globin ameriškega juga, in je zdaj v središču pozornosti glasbenih poznavalcev. Zdi se, da bo leto 2010 njegovo.
15. Everything Everything: Boff-popalkimisti iz Manchestra. NME: Njihova je moderna, matematično mešana popglasba, kjer so duh sodobnega R & B-ja, klasična struktura pisanja pesmi in brivniške harmonije, vse zrele za trgatev. Oni: "Za vsako ceno se skušamo ogniti klišejem. Pa naj gre za Girls Aloud ali pa Slint."
14. Surfer Blood: Popolni pop-punkband. NME: V isti meri ekscentrični in spevni, ta floridska peterica zveni kot škandalozen jam med manj demonskim Frankom Blackom, Paulom Simonom in zagorelim Riversom Cuomom.
13. Music Go Music: Ponudniki nebeških, raztezajočih se popodisej. NME: Kalifornijski hipijevski diskomistiki Music Go Music so nas očarali, odkar so se prvič pojavili kot stranska veja spevnih indie bogov Bodies Of Water. Oni: "Morda to, da počnemo še druge stvari ob Music Go Music pomeni, da ni zares odsev naših identitet."
12. Darwin Deez: Hočete nov nastop? Tu je! NME: Debitantski singel Darwina Deeza Constellations šviga med omahljivim vokalom Juliana Casablancasa in najboljšim pretrganim raskavim vibriranjem v slogu 80. let. načrti Darwina Deeza za 2010: "Biti predskupina Passion Pit, poljubljati dekleta in predstaviti Evropi svoje doma narejene glasbene jame."
11. Theophilus London: Brooklynski raper z izvirnostjo, nevideno od prihoda Andreja 3000. NME: London pogumno zavrže mačistično postavljanje v korist poezije, ledeno hladnih beatov in recikliranega elektra iz 80. let. On: "Sem glas nad surovimi ritmi z donečim synthom in plesnimi bas potezami."
10. Frankie And The Heartstrings: Novi obrazi "sam svoj mojster" glasbe. NME: Čiste zmesi popa, post-punka, art-rocka in indieja ne boste našli. Oni: "Biology od Girls Aloud je boljša kot karkoli v Radioheadovem katalogu."
9. Delphic: Skupina iz Manchestra, ki ustvarja najbolj avtentični križanec med indiejem in danceom. NME: Delphic bi lahko bili skupina, ki bi osvojila svet. Njihova himnična vrsta housea, okrepljena z arenskim kitarskim zvokom ima potencial definirati poletje 2010. Oni: "Skušamo poustvariti tisti občutek 5. ure zjutraj, ko blodiš naokoli potem, ko si zapustil klub."
8. Marina And The Diamonds: Neukrotljiv trojanski konj popa. NME: Njena osebnost je skoraj neopazno pop vsrkajoča, tako močna, da se zdi, da ima svoj lastni gravitacijski vzgib. Ona: "Jebeš kulskost, jaz živim svoje popolne sanje!"
7. Hurts: Dvojica iz Manchestra v krojenih oblekah z udarno glasbo z ledenim synth-popom. NME: Če bi vzeli osnovo Joy Division in jo dali Pet Shop Boysom, da jo odpojejo na The X Factorju, bi prišli blizu procesu pisanja pesmi Hurtsov. Oni: "Imava stališče, da lahko z malim poveš veliko."

6. Kindness: Skrivnostni anarhistični vojvoda, ki je sprožil pravo norijo v glasbenem svetu. NME: Kindness, aka Adam Bainbridge, del aglasbo, ki je vredna, da bi zanjo zvezal človeka v propadlem skladišču. On: "Hočem čistost v glasbi, zavreči surovost sodobne kulture."
5. Magnetic Man: Prva superskupina dubstepa. NME: Skream + Benga + Artwork = Magnetic Man, kolektivni set dubstepa, ki bo razsul 2010. Oni: "Še vedno smo dubstep, a to je druga evolucija. Lahko smo kreativni."
4. Egyptian Hip Hop: Eksperimentalci, ki instinktivno tlakujejo brezžanrsko prihodnost. NME: "Skušati jih kategorizirati, je, kot če bi skušal najti iglo v senu. Oni: "Kar nas zares zanima, je, kako bomo zveneli do konca leta. Pojma nimamo."

3. Giggs: Novi don britanskega rapa. London je nepričakovano našel odrešenika v Nathanu Thompsonsu, oz. Hollowmanu, oz. Giggsu, ki ga njegova založba reklamira kot najsvetlejši up britanskega rapa. NME: "Ne bi ga ravno imenovali angel - nazadnje, ko smo preverili, Gabriel še ni odslužil dveh let v zaporu zaradi posedovanja pištole pri 21-ih. A 27-letnik vztraja, da je mož, ki je "porednost" svoje mladosti pustil za sabo. On: "Lažje je, ko grem v Ameriko, ker ima tam še veliko drugih ljudi v kartoteki posedovanja orožja."

2. Ellie Goulding: Dekle iz soseščine, ki ji vsi napovedujejo uspeh. Ellie Goulding je britanska pevka - tekstopiska, ki trenutno končuje snemanje svojega debitantskega albuma s producentom Markom Ronsonom. NME: Ellie ni Lady Gaga. Zdi se pristna. Lahko si predstavljaš, da bi ji izlil srce, in lahko si predstavljaš, da bi ona storila enako. Ona: "Če bi povzela vse odzive zadnjega leta, gre povečini za dekleta, ki mi pravijo, ja, totalno vem, kaj misliš."

1. The Drums: Newyorški zastavonoše sončnega popa. Malo je stvari, ki združujejo NME-jevo redakcijo, razen blagega alkoholizma, družbene zaostalosti in neposredne grožnje jedrskega holokavsta. Zato so bili sumničavi, ko so slišali The Drums in so se vsem zdeli briljantni. Ukana? Ta popolna skupina mora biti vrsta trojanskega konja. A po še tako podrobnem preučevanju niso NME-jevci mogli najti nobenih gnilih lukenj. Od nedolžne evforije do sončnega popa, ki zveni, kot da bi zgodnji Cure šli na zahodno obalo v Let's Go Surfing prek jonathanrichmanovske naivnosti The Saddest Summer do s synthom prežetega novoromantičnega angsta I Felt Stupid, vse je tako brez napak, da te je skoraj sram za vse ostale. Pa šele leto dni obratujejo!