Justin zdaj z mamo živi v Atlanti, v prostem času pa rad igra hokej in košarko. Foto: EPA
Justin zdaj z mamo živi v Atlanti, v prostem času pa rad igra hokej in košarko. Foto: EPA
Usher in Justin
Usher in Justin veliko sodelujeta. Foto: EPA

Avstralske oblasti so napovedani koncert mladega Kanadčana v Sydneyju odpovedale, ker je med 5.000 dekleti nastala prava histerija, v kateri jih je osem staknilo hujše poškodbe. Potem ko je 500 oboževalk ob prihodu na Novo Zelandijo še dobesedno prevrnilo njegovo mamo in mu z glave snele kapo, jih je Justin pozval, naj se umirijo.

Najstnik, ki ga je menedžer Scooter Braun opazil na portalu youtube, je na Twitterju oboževalcem sporočil, da je prispel na Novo Zelandijo. "Na letališču je bilo noro in nisem navdušen nad tem, da mi je nekdo ukradel kapo in da so zbili na tla mojo mamo. Dajde no, ljudje ... Rad bi pel za vas, se z vami fotografiral, ampak če nastane gneča in se vsi gnetete, mi varnostniki tega ne bodo dovolili," je zapisal Justin.

Pri 14 letih že s pogodbo
Pri 14 letih se je Justin srečal s pevcem Usherjem in kmalu podpisal pogodbo s podjetjem v lasti Brauna in Usherja, Raymond-Braun Music Group. Kmalu sta prišli še pogodbi z L.A. Reid in Island Def Jam.

Prvi njegov album My World 2.0 je izšel konec marca letos in takoj dosegel prvo mesto na billboardovi lestvici. Spremljevalni glas večinoma poje Usher, ki se pojavi tudi v videospotu za pesem One Time.

Mladega Kanadčana, ki na turneji predstavlja svoj glasbeni prvenec, mediji zaradi vsesplošne histerije oboževalk že primerjajo z zvezdniki 60. let. Člani skupine The Beatles so namreč na svojih turnejah v trans spravili marsikatero oboževalko.