Guns N' Roses so na začetku junija nastopili na džezovskem festivalu v Stockholmu. Foto: EPA
Guns N' Roses so na začetku junija nastopili na džezovskem festivalu v Stockholmu. Foto: EPA

Medtem ko mnogi slovenski oboževalci že nestrpno pričakujejo koncert legend hardrocka, ki naj bi bil v zagrebški Areni 24. septembra, jih je že pregovorno muhasti vodja Axl pošteno prestrašil: na spletnem omrežju Twitter je zapisal, da je dolgo pričakovana prihajajoča turneja v celoti odpovedana, poroča spletna stran glasbene revije NME.

Okrog 23. ure v nedeljo je Rose namreč objavil naslednji zapis: "Vsi prihajajoči koncerti Guns N' Roses so uradno odpovedani. Prosimo, da se na mestu nakupa vstopnic dogovorite o povračilu stroškov."

A očitno zapis sploh ni bil Axlovo maslo. Organizatorji koncerta Lupa promotion so na svoji spletni strani zapisali, da bo turneja potekala po načrtih in da se je "neki šaljivi haker vtihotapil v uporabniški račun kontroverznega pevca" na Twitterju. Dodajajo še, da je "fan pit" za zagrebški koncert že dolgo razprodan, preostale vstopnice pa so še v prodaji.

Koncert Guns N’Roses v Zagrebu je bil najprej napovedan za 20. junij, a se je nato skupina odločila zamakniti celotno evropsko turnejo na jesen.

Na spletni strani skupine so zapisani vsi datumi turneje, ki naj bi se začela 27. avgusta na festivalu Reading in končala 23. oktobra v Barceloni.