Ozzyjevemu glasu leta divjega življenja zagotovo niso koristila. Foto: EPA
Ozzyjevemu glasu leta divjega življenja zagotovo niso koristila. Foto: EPA

67-letni pevec, ki ima za seboj desetletja izkušenj z nastopanjem v živo, pravi, da ga na odru ne more presenetiti nič več, a strahu pred izgubo glasu se ne more znebiti. Kot je pojasnil, ga pred vsakim nastopom skrbi, da bo med koncertom izgubil glas. Čeprav ga številni tolažijo, da je njegov strah neupravičen, jim Ozzy odgovarja: "Videl sem, da se je to zgodilo nekaterim pevcem, zato samo upam, da me glas med koncertom ne pusti na cedilu. Če se ti pokvari kitara, jo zamenjaš, če pevcu odpove glas, je konec."

Čeprav Ozzy v preteklosti za svoj glas ni posebno skrbel, se zadnja leta na odhod na oder temeljito pripravi: "Uporabljam prav vse trike - pijem čaj, uporabljam razpršila za grlo, dražje. Skratka, vse."

Z leti ima vse slabši glas
Ozzyja je za svoj glas začelo skrbeti, ko je ugotovil, da ima z leti vse manjši razpon glasu in da je ta vse slabši. Svoje strahove je delil tudi z rockerjem Bobom Segerjem, ki je z Ozzyjem poslušal njegove starejše posnetke in mu pritrdil, da mu glas vse bolj peša.

A Ozzy se tolaži, da leta pač ne prizanašajo nikomur: "Veliko glasbenikov se na koncertih zanaša na tehnologijo, med njimi tudi Madonna. Prijatelj mi je povedal, da večkrat sploh ne poje v živo." Ker Ozzy med koncerti ne namerava uporabljati trikov, ga za glas še toliko bolj skrbi, poroča Inquisitr.