Florence + The Machine prihajajo maja. Foto:
Florence + The Machine prihajajo maja. Foto:
Gossip
Drugi del glasbene atrakcije - Gossip pa prihaja konec junija.

Kot kaže, je očitno res edini način, da se na naših koncertnih odrih predstavijo ta hip priljubljeni in hvaljeni alternativni izvajalci (in ne odcveteli zvezdniki preteklih dni, balkanski popevkarji in štanc mešalci), ta, da zadeva poteka v sklopu Itak Džafesta pod organizacijo največjega mobilnega operaterja pri nas.

Potem ko so lani junija na Hipodrom v Stožice pripeljali ameriške indie (?) rockerje The Killers, bodo letos skušali prekositi same sebe z glasbeno trilogijo, ki jo sestavljajo ekskluzivni koncerti treh svetovno znanih skupin.

Prvi del danes ...
Prvi del nas čaka danes zvečer, ko bodo v (že razprodanem) Kinu Šiška nastopili britanski zvezdniki Florence + The Machine. Indiezasedba s primesmi popa, rocka in soula je pod taktirko avtoritativne in karizmatične rdečelaske Florence Welch zakrivila uspešnice The Drumming Song, Rabbit Heart, Dog Days in priredbo You´ve Got The Love.
23-letna Florence je za svoj album Lungs letos poleg kopice drugih nagrad in slavospevov kritikov prejela tudi nagrado brit za najboljši album leta.
Na koncertu naj bi se med občinstvo pod odrom pomešala tudi skupina Skunk Anansie, ki bodo sicer v Ljubljani koncertirali jutri v sklopu Mars festivala. Skunki so izrazili željo, da bi videli Florence in organizatorje posebej zaprosili za karte, ki jih v redni prodaji ni več mogoče kupiti.

... drugi konec junija
Drugi del sledi 25. junija v Križankah z ameriškim postpunk/funk/glam rockerskim triom Gossip, ki mu načeluje impozantna (tako po glasu kot po stasu) Beth Ditto. Letos so radijske valove napolnjevali z udarnim komadom Heavy Cross z njihovega zadnjega albuma Music For Men.

Tretja skupina za zdaj ostaja presenečenje, ve se le, da so svetovni zvezdniki, da sodijo v isto skupino svežih, netipičnih žanrskih izvajalcev urbane glasbene scene, kot so Florence in Gossip, ter da pridejo k nam v drugi polovici leta.

Lov na vstopnice za koncert Florence & The Machine se začenja naslednji teden, 28. aprila, za Gossip pa maja.